Skocz do zawartości

iDrive, CIC, CCC- nawigacja zapytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie podpowiedzcie mi po czym mogę poznać jaką nawigację mam w samochodzie?

iDrive Business po wąskim ekranie

iDrive Professional po szerokim ekranie

CIC szeroki ekran plus dodatkowe klawisze (menu, radio, navi) przy pokrętle

dobrze analizuję?

W przypadku Business jeżeli nie mam zmieniarki to jak wygląda korzystanie z navi i jednoczesne słuchanie płyt? Czy po wprowadzeniu trasy jest ona zapisywana w nawigacji i mogę zmienić płytę na muzykę? W takim przypadku jak długo przechowywana jest trasa? Dostawienie zmieniarki to duży problem? Wiąże się z koniecznością doprogramowania?

Po czym odróżnić czy jest CIC czy CCC? CIC z jest z HDD, a CCC bez? Jak dobrać odpowiednią płytę z mapą? Na podstawie VINu dojdę tych informacji?

Kolejna kwestia to polskiego oprogramowania menu, Business podobno nie ma możliwości spolszczyć, ale pozostałe tak, w związku z tym gdzie znajdę linki które podpowiedzą jak zrobić to we własnym zakresie?

Byłbym bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie i podpowiedzi. Pzdr!

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Zobacz na tej aukcji: http://allegro.pl/bmw-cic-hdd-polskie-menu-seria-1-3-5-6-x5-x6-e60-i1931138258.html

Pierwsze zdjęcie to menu główne z CIC a niżej gdzie są "inne modele nawigacji" masz menu główne z CCC.

Idrive z dodatkowymi przyciskami były też montowane do ostatnich CCC

Opublikowano
Dobra, a skąd oprogramowanie takie załatwić? Najprościej komuś zaprowadzić auto...
Opublikowano
sam nie spolszczysz sobie navi... Do tego jest jakas płytka którą wkładasz a ona bootuje sie podmieniajac soft. Nigdzie na necie nie znalazłem takiego czegoś, są ludzie od których możesz to kupić za ok 2.5k...
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

A jaka masz w końcu nawi?

Skąd jesteś?

Opublikowano

w E60 iDrive Business

w drugiej E61 chyba jest CIC, nie wiem tylko czy z hdd czy bez.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w E60 iDrive Business

w drugiej E61 chyba jest CIC, nie wiem tylko czy z hdd czy bez.

Chyba każdy CIC ma HDD.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj nr. Vin to sprawdzę Ci jaką masz nawi.