Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie. Otoz mam cos nie tak z układem grzania swiec, ciezko odpala juz przy -15 - swiece odpadaja bo nowe. Czytam na forach i jedni pisza o przekazniku świec zarowych a drudzy o sterowniku - czy ktos moze podać mi lokalizacje tych rzeczy i moze jak to sie naprawia? :)
Opublikowano

Kolego jeżeli masz wersje przed liftem radze zacząć od bezpiecznika znajduje się on w skrzynce z bezpiecznikami lecz jest lekko schowany, wpisz w google a znajdziesz nawet instrukcje jak go wymontować. Jeżeli zaś masz wersje po FL to sterownik świec żarowych masz do wymiany/naprawy. Jest on trudno dostępny jak ma się duże łapska, znajduje się on pod rozrusznikiem, ja osobiście wytargałem go od dołu, a sięgałem od strony pompy wstępnej i filtra paliwa. Podobno ROGER-NYSA bardzo dobrze naprawia te sterowniki, ja jeszcze się nie przekonałem, przedwczoraj wysłałem mu mój więc jak dostanę spowrotem na pewno zdam gdzieś relacje.

Pozdrawiam

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
ok, problemem zajme sie jak przyjda mrozy za rok :) inna sprawa koledzy. Otoz cieknie mi sie z pod podstawy fitra oleju. Az wstyd gdy Bunia zostawia plamki oleju.. Wymieniał ktoś uszczelke? tak patrzyłem to troche słabo z dostępem. Silnik 3.0d. Moze ktoś sie podzieli swoimi doświadczeniami?
Opublikowano
Panowie a inny problem. mam go od poczatku posiadania auta. Odpalam go, i przez jakies 15 sek pali sie zolta kontrolka oleju, potem gasnie. Zawsze tak jest. Oleju oczywiscie jest tyle ile nalezy oraz "oil service" resetuje co wymiane

Czujnik poziomu oleju, ostatnio mialem ten sam problem i po wymianie czujnika problem zniknął.