Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Dochodzą u mnie takie dziwne dźwięki w postaci szumu przy 60 i 120km/h myślałem czy by nie zalać reduktora czymś takim jak ceramizer... czy ktoś już coś takiego stosował, co w o tym myślicie?
Opublikowano
Nie wiem czy to coś pomoże...ale najpierw bym ustalił co szumi. Możesz leczyć reduktor, a szumieć będą lożyska.
Opublikowano

też tak podejrzewam że łożyska a boje sie że wymiana oleju może je dobić

a czy wymiana łożysk w reduktorze to skomplikowany zabieg? oczywiście dla fachowca, sam się tego nie chce łapać

Opublikowano

A jesteś pewien, że to reduktor? Dyfry, skrzynia, łożyska w kołach, opony...jest milion rzeczy które mogą szumieć.

Oficjalnie żadnych części do reduktorów nie ma ...pełna improwizacja z dobieraniem.

Opublikowano

tak bo na podnośniku mi kumpel sprawdzał powiedział że to z reduktora dochodzi

mechanicy znowu mówią by nie wymieniać oleju bo wypłuka ten cały nalot z łożysk i szlak je trafi, i sie zastanawiam czy coś z tym kombinować czy zostawić w świętym spokoju, wiem jedynie że olej w reduktorze jest czarny i wodnisty

Opublikowano
wymienić olej. jak ma stać się coś złego to i tak się stanie. a na 99% tylko się poprawi.