Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,niedawno kupiłem BMW 318IS,mam pytanie ile żarówek powinno się palić na postoju w jednej lampie zespolonej, dwie czy jedna,ewentualnie prosze o podanie ile watowe powinny to być żarówki

_____

Tak powinien wyglądać prawidłowo zatytułowany temat! Proszę się zapoznać z tym: viewtopic.php?f=68&t=120678

/mattiss

Opublikowano
Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi Się że do postoju jest jedna żarówka, chyba 10w.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano (edytowane)
Tak,chodzi o lampy tylne,teraz mam tak,po zapaleniu oświetlenia pali mi się ,w lampie lewej świeci żarówka od strony zewnętrznej lewej ,tam gdzie światło przeciwmgielne,w prawej lampie świeci po środku klosza,mam coupe. Edytowane przez bekon125
Opublikowano

W moim sedanie jest po 2 na stronę i chyba w większości "qpet" też tak jest. Przynajmniej mi się tak wydaje.

Zobacz ile jest miejsc na żarówkę w lampie i już.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hehe. Dlatego "kocham" fora internetowa. Nie ma to jak rzetelna wiedza :D

Czyli można by wysunąć wniosek że w qp i sedanie mają się świecić po 2 żarówki na strone. Ci co mają inaczej albo mają poprzepalane żarókwki albo nie oryginalne lampy.

Bekon ale na tym twoim zdjęciu nic się nie świeci :lol:

Ps. Bekon. Wspawaj sobie jakaś ładną dwururkę bo ta wolna szpara w dyfuzorze trochę razi ;)

Opublikowano

Otóż to, często się pojawiają nic nie wnoszące posty.

Tak, takie można wyciągnąć wnioski.

Najrzetelniej było by wyjąć lampę i sprawdzić czy są ścieżki do "trzonu" żarówki. Albo po prostu włożyć żarówkę. :wink:

Opublikowano
u mnie w sedanach od strony zewnętrzenj jest przeciwmgłowa na środku jest postój a od wewnętrznej strony hamulce.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi,tak doszedłem do wniosku że ;pośrodku klosza powinna palić się żarówka 10watowa ,po stronie zewnętrznej jest to żarówka 21/4 W.

Te 21W to przeciwmgielne , włókno 4W od postoju .Żarówki nie są przepalone,sprawdzałem,coś nie tak jest ze ścieżkami ,tak jak pisałem w lewej lampie pali się te 4W,w prawej żarówka 10W pośrodku klosza