Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam została zrobiona cała pompa wtryskowa i zregenerowany nastawnik kosztowało mnie 1500zł ,autko chodzi świetnie poza jednym nie rozpędza się do końca (fabrycznie powinno do 179 km/h ) ale przy ok. 150km/h jakby przerywa na autostradzie -prędkość stoi przy wciśniętym pedale do końca ,po zwolnieniu pedału gazu i następnym wciśnieciu rozpędza się dalej np.155km/h i znów przerywa przy wcisniętym pedale do końca jakby przerywało paliwo pompiarz u którego robiłem pompę i nastawnik nie wie co to może być ? Może ktoś się spotkał z taką przyczyna proszę o informację .

Pozdrawiam

Opublikowano
zrobienie pompy to nie wszystko. sprawdź ciśnienie na cylindrach i stan sprężarki. bo zapewne dostaje za mało powietrza

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

Opublikowano

Super dzięki za zainteresowanie ale zapomniałem dodać że pompiarz powiedział że leje wtrysk sterujący jeszcze - to może byc przyczyna tego że się nie rozpedza do końca i tez ciężko pali rano ? Co do silnika to ma 219000km i oleju bierze jakies 300gr na 10tys. to myśle że to super jak ten przebieg diesla turbo dmucha napewno bo na wkacje tego roku 2011 było jeszcze wszystko w porządku palił od tyku i jechał max 180km/h na autobahne .

Pozdrawiam

Opublikowano
Kolego ale to ma tylko 90 koni i to jak wyjechał z fabryki wiec wiesz troche straciła mocy.. to juz nie bedzie jechac tak jak powinno... Ja mam 1.6 102 konie to udało mi sie 190 km/h na zwykłej szosie osiągnąć, niestety do autostrady dostepu nie mam.
Opublikowano
Super dzięki za zainteresowanie ale zapomniałem dodać że pompiarz powiedział że leje wtrysk sterujący jeszcze - to może byc przyczyna tego że się nie rozpedza do końca i tez ciężko pali rano ? Co do silnika to ma 219000km i oleju bierze jakies 300gr na 10tys. to myśle że to super jak ten przebieg diesla turbo dmucha napewno bo na wkacje tego roku 2011 było jeszcze wszystko w porządku palił od tyku i jechał max 180km/h na autobahne .

Pozdrawiam

Wiec jednak pompiarz wie co mu dolega,tylko daje Ci czas na zarobienie trochę grosza,bo on to nie instytucja harytatywna,z pustego portfela nie wydoi.