Skocz do zawartości

316i ogrzewanie elektrozawór czy potencjometr od reg. temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisze co dzis stwierdziłem a wiec po odpaleniu auta zimnego od razu słychac czuc pod pedałem na postoju tykanie elektrozawór odstawiam !

1 pytanie czy tak byc powinno ?

nastawione pokretło na zimne powietrze jedziemy wszystko ok cały czas leci zimne podjezdzam pod dom wolno szukajac miejsca parkingowego parkuje nie gasze i juz czuje zaczyna leciec ciepłe powietrze

2 pytanie co to moze byc ?

wiec przekrecam pokretło na ciepłe na pare sekund i na zimne znów i juz jest normalne leci zimne i zastanawiam sie czy potencjometr nawala czy elektrozawór sie wiesza

3 pytanie ale jaka jest zasada jak jest na zimne nastawione pokrętło to jest zasilanie na elektrozawór czy nie.?

4 pytanie jak przykrecony jest ten elektrozawór do nadwozia nie widziałem śruby ?

?

5 pytanie jak dobrac sie ewentualnie do tego pokretla od regulacji ?

auto bez klimy

Opublikowano

Witam mobilki dzis sprawdziłem co bedzie bez podłaczenia ( na odłaczonym elektrozaworze ) i auto cały czas grzeje. profilaktycznie popukałem w ten elektrozawór i podpiołem wtyczke z powrotem regulacja działa i jak na razie nie pojawila sie ta moja przypadłosc tz na ustawieniu minimum zimne na postoju zaczynalo leciec cieple powietrze przy jezdzie lecialo zimne.

Jeszcze jutro sprawdze podczas jazdy i dam znać