Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegow! Wczoraj bylem na diagnostyce poniewaz mam problem ze znana wszystkim zolta kontrolka oleju, ktora apala mi sie po przejechaniu ok 10km i juz nie gasnie.Chcialem ustalic czy czujnik jest uszkodzony,jednak niby dziala bez zarzutu wiec mechanik polecil mi zrobic plukanke i wymienic olej. Komputer wykazal jednak inne nieprawidlowosci min. zarejestrowal dwie wartosci ujemne na listwie i jedna wartosc ujemna na czujniku polozenia walka rozrzadu. Czy ktos potrafi zinterpretowac ten odczyt.
Opublikowano

Ale z tą kontrolką, to miałeś dziwny objaw. Jak czujnik jest walnięty, to zapala się ona zaraz po odpaleniu na kilka sekund i gaśnie. Potem już się nie odzywa.

Sam mam ten czujnik trzaśnięty, a po podpięciu pod INPE otrzymuję piękny błąd czujnika oznaczający jego awarię. Na razie nie zamierzam go naprawiać, a olej sprawdzam klasycznie - na bagnecie.

Co do pozostałych parametrów, to masz na myśli błędy korekcji wtryskiwaczy?

Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam kolegow! Wczoraj bylem na diagnostyce poniewaz mam problem ze znana wszystkim zolta kontrolka oleju, ktora apala mi sie po przejechaniu ok 10km i juz nie gasnie.

U mnie dokładnie tak działał czujnik MYLE czyli zamiennik który włożyłem w miejsce uszkodzonego oryginału. Wymieniłem go na używkę oryginał i wszystko wróciło do normy. Jeżeli problem masz "od zawsze" to może znaczyć, że ktoś wymienił czujnik na myle.

Opublikowano
nie mam pojecia czy ktos go wymienial ale watpie poniewaz mam bardzo obszerna ksiazke serwisowa wraz z faktorami nawet za zarowke wiec nie sadze zeby ktos tam grzebal.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
MYLE nikt w serwisie nie założył bo to zamiennik, zobacz na czujnik, jak będzie oryginał będzie pisać BMW.