Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.a więc tak mam radio jvc kd avx 77 mam instrukcje i mimo tego nie moge tego rozszyfrować..chce udać sie do profesjonalisty ale narazie nie mam czasu,i mam pytanie takie czy dwa wzmacniacze będą grały na jednym sterowaniu z radia?jeden wzmacniacz ma 1500watt i będzie zasilał tube 1100watt a drugi wzmacniacz zasila 4 głośniki tylko nie wiem jeszcze jakiej mocy są tam.da rade tak zrobić żeby nic sie nie uszkodziło a żeby to grało tak max miesiąc czasu??pozdrawiam
Opublikowano

Często wzmacniacze posiadają wejście i wyjście. Podpinasz RCA do wejścia w wzm. 1 a pożniej z wyjścia wzm. 1 do wejścia w wzm. 2

Albo kupujesz rozdzielacz RCA i podpinasz do niego oba wzmacniacze.

Opublikowano
Niektóre radia mają tez wyjścia RCA na subwoofer osobno. Tak wiec jeśli miałbyś takie radio to osobny kabelek podpiął byś pod wzmacniacz dla subwoofera i osobne kabelki do drugiego wzmacniacza na resztę głośników.
Opublikowano
te radio tak ma że wychodzą z niego dwa sterownicze przewody na głośniki i na soboofer.na jednym sterowaniu nie chce działac(jak robie"mostek"z jednego na drugi wzmacniacz).na tym wzmacniaczu co grają głośniki nie ma odejścia na drugi wzmacniacz,no cóż pozostaje mi wczytać sie w instrukcje i próbować odpalić drugie sterowanie radio to jvc kd avx77 soboofer jbl 1100w wzmacniacze clarion 420w i velocity blaupunkta.hifonics sie zepsuł.dzięki za pomoc pozdrawiam
Opublikowano
dopatrzyłem sie na wzmacniaczu 1 wejścia hi input a obok wejście na 1 "cincza"a przy wzmacniaczu 2 jest też te hi input czyli jakbym kupił taki przewód i to połączył to moze byc szansa że to zagra??
Opublikowano

Witam,

Zapewne chodzi Tobie nie o sterowanie, tylko o wejście RCA (Line-IN) we wzmacniaczach, żeby wszystko grało prawidłowo musisz mieć razem 3 pary wejść RCA w obu wzmacniaczach.

Teraz tak, wytłumaczę Ci to jak to podłączyć:

1. Z radia wychodzą Tobie trzy pary chinchy (kabli sygnałowych RCA) - jedna na przednie głośniki (Front) druga para na tylne (REAR) i ostatnia na subwoofer

2. Kable sygnałowe spod FRONT od radia podłączasz pod LINE-IN wzmacniacza pod który masz podłączone przednie głośniki

3. Kable sygnałowe spod REAR od radia podłączasz pod LINE-IN do wzmacniacza pod który masz podłączone tylne głośniki

4. Kable sygnałowe spod Subwoofer od radia podłączasz pod LINE-IN wzmacniacza pod który masz podłączony subwoofer.

5. Sterowanie ( załączanie się wzmacniaczy ) - w 99% niebiesko biały kabelek z wychodzący z radia podłączasz do wzmacniaczy pod REMOTE

Matias