Skocz do zawartości

E36 318is niedziałający obrotomierz, ekonomizer itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem gdyż nie działa mi obrotomierz, ekonomizer, wskaźnik temperatury silnika. Jest również problem z wyświetlaczem wyświetlającym kilometry i inspekcje mianowicie po odpaleniu silnika i włączeniu świateł jest bardzo delikatnie podświetlony i inspekcja nie gaśnie po pewnym czasie tak jak wcześniej. Dzienne kilometry się nabijają. Mimo tego świeci się kontrolka od ręcznego nawet jak jest zwolniony i "P w kółku". Wskaźnik poziomu paliwa działa i prędkościomierz też. Przeszukiwałem internet i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na pytanie jaka jest tego przyczyna czy nowe zegary trzeba kupić czy wymienić jakieś akumulatorki w nich, czy coś innego. Dodam ze jakiś czas temu miałem też problem z zegarami tylko ze wtedy podczas jazdy gasły i włączały się z wszystkimi kontrolkami jak przy przekręcaniu zapłonu. Dodam zdjęcia jak będzie potrzeba. Proszę o pomoc.
Opublikowano

poprostu wymień zegary kolega miał taki sam problem co ty wcześniej że podczas jazdy a nawet postoju zegary się wyłączały a po chwili włączały z wszystkimi kontrolkami wymienił licznik i wszystko wróciło do normy , więc u ciebie to samo będzie zegary do wymiany tylko jak będziesz kupował to kup takie same jakie masz bo jak kupisz od innego silnika to będą przekłamywać.

Pozdro

Opublikowano
Ten temat był powielany dziesiątki razy wystarczy trochę wysilić paluszki i poszukać . Sam nawet po krótce opisałem w podobnym temacie jak mi się udało jedne naprawić . Fotorecenzji nie zrobiłem bo nie myślałem że się uda
Opublikowano
Nawet czytałem temu wątek :-) . A jak wymienie zegary to przejechane kilometry będę musiał ustawić u jakiegoś elektryka czy one nie zapisują się w zegarach ?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam!

Podpinam się pod temat bo u mnie jest to samo, szukałem w internecie,ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

prosze bardzo o pomoc,kogoś kto to naprawił badz wie co jest przyczyną. test zegarów robiłem,wszystko działa, po podłaczeniu innych zegarów jest niestety to samo.

Opublikowano
podłączyłem 3 różne zegary (wszystkie od wersji 6 cylindrowej) i w żadnym nie działał ekonomizer obrotomierz i wskażnik temperatury. Tak więc dochodze do wniosku ,że przyczyna jest gdzieś wcześniej przed zegarami....teraz pytanie tylko gdzie?????
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Jestem tutaj nowy i mam powazny problem w mojej e 36 1.8is. Niedziała mi prawa strona zegarów czyli obrotomierz , wskaźnik temp i ekonomizer. Podkładałem inne zegary i nic sie nie zmienia. Prosze o pomoc bo nie daje z tym rady :(