Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem do BMW 3 koła od BMW 5 i gdy wiozę z tyłu 2-3 osoby, to koła obcierają.

Co proponujecie zrobić? Zmienić koła czy moze podnieść trochę tył?

Opublikowano
Najtańszym kosztem będzie podnieść tył auta (tuleje gwintowane pod sprężyny, a droższą opcją będzie zmiana felg z mniejszym odstawieniem lub poszerzenie nadkoli.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
Po pierwsze popraw tytuł.A wracając do tematu nie podałeś rozmiaru felg,opon :?: .Ewentualnie zaklepać ranty błotników.Tylko trzeba uważać na lakier co by nie popękał.Najlepiej podgrzewać lakier i zaklepywać do środka np.przez jakiś klocek drewniany i tak na zmianę.Można też maszynką to zrobić.
Opublikowano

poszerzenia nadkoli nie biorę pod uwagę, ponieważ letnie opony mam na alumach

na zimę założyłem te felgi z bmw 5

pewnie będę musiał przerzucić opony na alumy

opony 195/65/15

felgi 15" szer. 7 ET20 otwór 72,6mm 5x120

falgi mają szerszy rant i dlatego obcierają, tak mi sie wydaje

Opublikowano

a te felgi o 5-tki masz stalowe czy alu??

Jeżeli byś był zainteresowany mam felgi stalowe do e36 po 40zł/szt do malowania

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Felgi nie obcierają dlatego że maja szerszy rant a dla tego że są od piątki, tym samym mają dużo mniejsze ET, do e36 seryjnie było coś w okolicach 45. Jeśli jeszcze nie sklepałeś rantów to to zrób, powinno pomóc, może nie w 100% ale na pewno będzie lepiej. Jeśli ranty sklepane i wciąż obciera to opchnij te koła albo podnieś dupę. Innej opcji ni ma :D Z innej beczki ciekawe bo sam śmigałem którąś zimę na ET od e34 i było ciasno ale nie tarło kompletnie nic, a oponę miałem tych samych rozmiarów :D
Opublikowano

Mialem felgi 10x16 cali et 20 z tylu na oponce 245/45 i nie tarło ale po sklepaniu rantow inaczej musi trzec na takim ET

A przednie ci nie obcieraja o plastikowe nadkola? bo powinny :twisted: