Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś zrobiłem prawie 200km, gdy wracałem do domu, prędkość jakieś 80km/h (skrzynia automat, miałem włączony tzw sport).

Wolna droga, przede mną tir, no to migacz i więcej gazu żeby go wyprzedzić, zjechałem na lewy pas, daję gaz a tu co? Suprise..

Auto tak jakby straciło w ogóle moc, nie chciał się zebrać (tak jakby nogę z gazu zdjął), więc docisłem do końca i po chwili zaczął się zbierać (bardzo powoli)..

Do tego doszło straszne wycie, niestety nie umiem tego nigdzie zlokalizować, pierwsza okazja do zjazdu i kontrola co się dzieje, żadnych błędów nie wyświetla, olej wszystko jest..

Spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim? Wycie dokładnie takie jak na tym filmiku (nie mojego autorstwa)

Ledwie dojechałem do domu, auto tak jakby straciło gdzieś nagle wiele "kucyków", nie chciało się zbierać no i wyje cały czas, przy odpaleniu prawie w ogóle tego nie słychać,

a gdy doda się gazu to się zaczyna, czym większe obroty tym głośniejsze wycie.

Z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to 99% turbina lub przewody do turbo...

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam nadzieję że to nie turbina ;/ 10tys wywalić na naprawę nie bardzo mi się uśmiecha :/

Skąd taką cenę wziąłeś ? Nowa turbina kosztuje ok. 3,7 tys. zł. albo regeneracja starej 1500 -2000 zł

Opublikowano
najpewniej turbosprezarka bo u mnie też padła przy wyprzedzaniu :wink:

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

mi też :mrgreen: - a dokładniej jak po dynamicznym odcinku około 20 km, postanowiłem pokazać kierowcy pewnego Citroena C5 co to znaczy wyższość niemieckiej motoryzacji - przy 150 km/h niestety zabrakło mocy a w zamian otrzymałem piękny gwizd, brak mocy i chmurę spalin - mina kierowcy wyprzedzanego C5 bezcenna :mrgreen: (moja pewnie też :mad2: :norty: :mrgreen: )

przebieg to 145.000 km :evil: przy którym zaszła owa akcja