Skocz do zawartości

525 tds - czy to uszczelka pod glowicą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów! Mam problem ze swoim tds-em,po pewnym czasie eksploatowania samochodu w garazu zobaczyłem plame pod silnikiem. stwierdziłem ze wycieka mi płyn chłodniczy. co tez zauważyłem w zbiorniczu. Samochód się nie grzał ani nic takiego w zbiorniczku nie ma znaków oleju. Czy to mozliwe ze poszła uszczelka pod głowicą?? i jak to mozna stwierdzić domowymi sposobami? A dodam jeszcze ze samochód zaczął kopcic białym dymkiem! I jeszcze jakie są koszta takiej wymiany i czy koniecznie przy wymianie trzeba planować głowicę?? Jestem poczatkującym kierowcą dlatego prosze o radę i z góry dziękuję :) Pozdrawiam
Opublikowano
Pierwsze co to nie wpadaj w panike.Zjrzyj pod maske spróbuj zlokoalizować wyciek.Może leci z pompy cieczy,może sączy sie przez jakąs poluzowaną opaske.Ewentualnie zaczęla puszczać chłodnica.Jezeli byłaby uszkodzona uszczelka pod głowicą to w wiekszosci przypadków niw ma zewnętrznych wycieków tylko płyn wali do komory spalania lub do oleju.Sprawdz czy aby go nie przybywa(oleju oczywiscie).Poza tym poszukaj troche na forum :search: .Pozdrawiam.