Skocz do zawartości

bmw 520d m47 spadki mocy,problemy z ozpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,mam kilka problemow z moim autkiem,pierwszy z nich to auto niekce odpalic rano(po dlugim postoju)odpala tylko z plaku,w wezykach widac powietrze,pompa byla robiona,jak jusz odpale to po kilku minutach jazdy autko slabnie i i sie zbiera jak ursus,a jak stane na pare minut i zgasze silnik to po ponownym odpaleniu auto ma kopa, ale znowu na pare minut i znowu go muli i tak caly czas, jak ktos ma jakies propozycje to prosze pisac bo jusz niemam sily i nerwow
Opublikowano
Ostatnio byłem u mechanika z identycznym objawem ciężkiego odpalenia z rana, też gdy nie mogłem go odpalić to trzeba było zapodać plak (po tym "zabiegu" jakby przez pewien okres lepiej zapala z rana). Mechanik stwierdził że przyczyną jest pompa wtryskowa, która posiada sporo uszczelek i te kurczą się pod wpływem niskich temp. przez co zasysane jest lewe powietrze. Tak stwierdził mechanik u którego jak byłem stały 3 auta z tym samym problemem pompy wtryskowej.
Opublikowano
Witam , miałem identyczny problem z odpalaniem i przyczyną również była pompa , to częsty problem w tych silnikach , po uszczelnieniu problem zniknął.
Opublikowano
Witam , miałem identyczny problem z odpalaniem i przyczyną również była pompa , to częsty problem w tych silnikach , po uszczelnieniu problem zniknął.

Mógłbyś powiedzieć ile Cie to wyniosło? Mi mechanik powiedział że ok. 1200pln bo wysyła on tą pompę do boscha i oni już tam ją uszczelniają.

Opublikowano

To widzę, że pompa Common Rail jest mniej problemowa bo moją bez problemu uszczelnił mi mój znajomy mechanik. Koszt to zestaw uszczelek Boscha za - wtedy panującą - kwotę 50pln, kupione w firmie wrocławskiej Diesel - Pol oraz 600pln za robociznę bo pompę trzeba wypiąć z rozrządu i potem to wpiąć żeby miało ręce i nogi.

Pzdr.

Opublikowano
To widzę, że pompa Common Rail jest mniej problemowa bo moją bez problemu uszczelnił mi mój znajomy mechanik. Koszt to zestaw uszczelek Boscha za - wtedy panującą - kwotę 50pln, kupione w firmie wrocławskiej Diesel - Pol oraz 600pln za robociznę bo pompę trzeba wypiąć z rozrządu i potem to wpiąć żeby miało ręce i nogi.

Pzdr.

Dokładnie tak to wyglądało u mnie , obeszło się bez wysyłania gdziekolwiek , pompę uszczelnił mi znajomy więc mnie to kosztowało 200 PLN po znajomości :)