Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim e39 wiązka kabli idąca do klapy zamieniła się w totalny szrot. Będę zmuszony wymienić całą (lub prawie całą) wiązkę, bo zwykłe polutowanie chyba na długo nie pomoże.

Czy ktoś z was wie może, w jaki sposób wydobyć wiązkę kabli idących do klapy?

Gdzie te kable się zaczynają ("w dachu")? Można się jakoś dobrać do jakiejś wtyczki czy czegoś takiego?

Opublikowano

W e39 touring do klapy ida dwie wiazki, z prawej i lewej strony, sprawdz pod zaslepki zawiasow, pozatym bylo juz o tym,.uzyj szukajki...

Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk

Opublikowano

Wiązki idą nawet 3 - 2 do klapy (światła lewe i prawe oddzielnie) i 1 do szyby (ogrzewanie i środkowy stop).

Że kable są pod osłonkami przy zawiasach, to wiem. Chodziło mi raczej o wyjęcie całej wiązki (lub chociaż dużej jej części). Znalazłem tematy dotyczące uszkodzeń tych wiązek, ale nie mogę znaleźć informacji, jak je całkowicie wyjąć - gdzie są złączki początku i końca.

Czy ktoś z was wyciągał te kable, lub chociaż wie, gdzie szukać?

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Rzeczywiście okazało się, że kable można wyjąć po wnętrza samochodu po wyjęciu głośnika. Wręcz zastanawiam się, dlaczego nie zrobili normalnej wtyczki przy tym głośniku - można by łatwo wymienić całą wiązkę.