Skocz do zawartości

525d Touring wiązki kabli do klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim e39 wiązka kabli idąca do klapy zamieniła się w totalny szrot. Będę zmuszony wymienić całą (lub prawie całą) wiązkę, bo zwykłe polutowanie chyba na długo nie pomoże.

Czy ktoś z was wie może, w jaki sposób wydobyć wiązkę kabli idących do klapy?

Gdzie te kable się zaczynają ("w dachu")? Można się jakoś dobrać do jakiejś wtyczki czy czegoś takiego?

Opublikowano

W e39 touring do klapy ida dwie wiazki, z prawej i lewej strony, sprawdz pod zaslepki zawiasow, pozatym bylo juz o tym,.uzyj szukajki...

Wysłano z HTC HD2 z użyciem Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Wiązki idą nawet 3 - 2 do klapy (światła lewe i prawe oddzielnie) i 1 do szyby (ogrzewanie i środkowy stop).

Że kable są pod osłonkami przy zawiasach, to wiem. Chodziło mi raczej o wyjęcie całej wiązki (lub chociaż dużej jej części). Znalazłem tematy dotyczące uszkodzeń tych wiązek, ale nie mogę znaleźć informacji, jak je całkowicie wyjąć - gdzie są złączki początku i końca.

Czy ktoś z was wyciągał te kable, lub chociaż wie, gdzie szukać?

Opublikowano
ale nie mogę znaleźć informacji, jak je całkowicie wyjąć - gdzie są złączki początku i końca.

Czy ktoś z was wyciągał te kable, lub chociaż wie, gdzie szukać?

co prawda dla E60 ale byc moze podobnie? http://forums.5series.net/topic/72751-tailgate-wiring-harness-replacement/page__st__15

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za pomoc. Rzeczywiście okazało się, że kable można wyjąć po wnętrza samochodu po wyjęciu głośnika. Wręcz zastanawiam się, dlaczego nie zrobili normalnej wtyczki przy tym głośniku - można by łatwo wymienić całą wiązkę.