Skocz do zawartości

330i automat przeciaga na 3ecim biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,moja 330i w automacie z lpg ma problem z plynna zmiana biegow,niedawno na autostradzie depnalem gaz ostro w podloge i zaraz wcisnalem hamulec-nie bez przyczyny,po tym zdarzeniu zmiana z 3-go biegu na 4-ty nastepuje tylko az przy 4500 obrotow,nawet jesli wciskam gaz b.delikatnie,lub predzej jezeli wcisne tempomat,czy to zdarzenie to spowodowalo czy moze to tylko zbieg okolicznosci,bo slyszalem tez ze moze byc to od roznie zuzytych tylnych opon-kupilem uzywki z ebaya,lub tez od rozregulowanej instalacji gazowej automat potrafi przeciagac biegi,co moze byc przyczyna ?
Opublikowano

nie odpowiem wprost na twoje pytanie, ale moze reset skrzyni pomoze na twoj problem

reset zrobisz np. INPA albo metoda, ktorej osobiscie nie sprawdzalem, ale znaleziona w sieci

wcisksz pedał gazu do oporu tak aby wcisnął się kickdown i przekręcasz kluczyk na zapłon lub na 1 już nie pmiętam i tak trzymasz 20 sekund.
Opublikowano
dzieki,inpy nie mam,mam carsofta 6.5 ktory pokazuje ze w skrzyni nie ma zadnych bledow,a z tym gazem sprobuje jutro i napisze czy pomoglo.dzieki.
Opublikowano
nie odpowiem wprost na twoje pytanie, ale moze reset skrzyni pomoze na twoj problem

reset zrobisz np. INPA albo metoda, ktorej osobiscie nie sprawdzalem, ale znaleziona w sieci

wcisksz pedał gazu do oporu tak aby wcisnął się kickdown i przekręcasz kluczyk na zapłon lub na 1 już nie pmiętam i tak trzymasz 20 sekund.

Gaz trzymasz przez minutę od przekręcenia kluczyka na pozycję 1, jak nie pomoże to sprawdź poziom oleju i ewentualnie przekoduj soft w skrzyni na najnowszy.