Skocz do zawartości

<t>Co najlepiej osiągi/cenę wymodzić z tematem</t>  

9 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Obecnie mam E36 328i. z 11/95r. w automacie trochę mało mocy się zrobiło dlatego szukam rozwiązań i moje pytanie brzmi:

1. Czy lepiej kupić blok od m50b25 przełożyć bebechy i kompresorek?

2. Może SWAP na m60b40

Teraz sprawa kosztów za 10k zł mam w autku m60b40 czyli 286km i 400Nm czyli już ładnie a jak myślicie ile by kosztowało dołożenie kompresora do obecnego silnika ze zmienionym blokiem? I idąc dalej czy opłacało by się m60 doładować?

Opublikowano
Na początek zdecydowanie SWAP, M60B40, sporo mocy, duużo momentu dostępnego w szerokich zakresach obrotów, i w porównaniu z M52B28 w automacie, to będzie rakieta, która do amatorkiej jazdy w zupełności wystaczy. A jak profesjonalnie chcesz się zając upalaniem to zainwestował bym w konkretny zawias, skręt, klatke, kubły. Tak przygotowane auto nauczył bym się wykorzystywać na 110% możliwośći i wtedy pomyślał o turbo/kompresor. Co z pewnościa nie będzię tanią zabawą.
Opublikowano
Dzięki kolego, myślisz inaczej niż np. kolega "Breki" który zresztą nie jedyny myśli bardziej o turbince do obecnej jednostki tylko w bloku od od m50. Ale dziękuję za zainteresowanie
Opublikowano

Nie mówiłes nic o swapie bo jak mówiłeś chcesz zostawić ten silnik bo nie ma dużego przebiegu o ile sie nie mylę. jesli chcesz mieć coś oryginalnego w swoim samochodzie to polecam turbo, jednak tylko do tej jednostki bo do doładowania m60b40 czy nawet m62b44 trzeba sporo dmuchania. Więc lepiej zostać przy r6 bo wtedy mniej trzeba dmuchac i miejsca jest więcej pod maską. jeśli chcesz mieć auto z mocnym dołem to swap na m60 jeśli ma być rasowy zapierd..lacz to turbo/kompresor

A tutaj pożywka:

e36 m50b25 vs m3 e46

to samo e36 z m6 hamman (550KM)

Silnik nie zakuty w e36

a tego z m60 pod maską nie zrobisz :mrgreen:

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

Opublikowano

Mistrzu masz rację, ja na tę chwilę rozważam rozwiązania bo muszę się odkuć finansowo ale pożywka konkrecik. Chyba będzie turbineczka

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: