Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam takie pytanie mam uszkodzony prawdopodobnie sterownik webasta.. Za każdym razem się załączało nawet gdy temp na dworze były +25 stopni.. dotychczas elektryk mi odłączył wtyczkę zasilającą przy Webasto i tak się jeździło..

Teraz mam takie pytanie czy w zimie samochód bez Webasta odpali mi ? Czy nie ? Co daje te webasto ? Bo słyszałem że to jest dogrzewanie silnika..

Opublikowano
Poprostu gdy Ci dogrzeje to szybciej odpalisz niz Ci ktorzy tego webasta nie maja , od taka filozofia. U mnie webasto zalacza nawet po 2 minutach gdy wyjme kluczyk ze stacyjki , gdy otworze drzwi , opuszcze szyby , dokladnie wszystkiego... ;]
Opublikowano
aha czyli rozumiem że z odłączonym webastem również w Zimie odpalę auto ? Tylko chyba świecę muszę powymieniać bo już przy -3 mi ciężko odpala.. u mnie było tak że w lecie za każdym razem jak zamykałem, otwierałem samochód to webasto się załączało przy czym paliwo wciągało..