Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Objawy:

- na poczatku nie reagowal na zamkniecie od strony kierowcy

- pozniej takze od pasazera z tym ze samo sie naprawialo, raz dzialalo raz nie.

- teraz nie reaguje ani na silownik z drzwi kierowcy ani pasazera zarowna przy zamykaniu jak i otwieraniu, tylko bagaznik ale po zamknieciu z bagaznika zamek sam odbija tj. otwiera auto - jedyny sposob na zamkniecie to manualne wciskanie bolcow ale i tak czasami sie sam otowrzy

Gdzie szukac winowajcy ????

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

tez mam ten klopot tylko ze zauwazylem go teraz zima. Jak bylo morko to pewnie cos zawilgotnialo i centralny (pomimo wysilków króre slychac) nie ma mocy aby zamknac lub otworzyc wszystkie zamki i to nie zaleznie czy jest mroz czy nie (zamarzniecie odpada). Niestety moj "express bagazowy" :) tzn bmw kombik nie jest garazowany tak wiec po pierwszej udanej probie wysuszenia centralnego grzejnikiem farelką ktora przyniosła powodzenie po ponownej odwilzej tydzien temu zanowu musiala sie zailgocic i znow problem wrocil. wiem ze trzeba sie za to wziasc ale teraz paluszki marzna :( zeby rozbierac centralny na placu.

pytanie jak zalatwic problem raz na zawsze i jeszcze wazniejsze czy ktos wie gdzie jest awaryjne otwieranie wlewu paliwa w E30 318 Kombi bo teraz cental padl mi w pozycji zamkniete. UPS :( czy konieczne jest rozbieranie tapicerki (tak musialem zrobic przy tylnej klapie.

czekam z nieciepliwości pomocy bo zima tega a bak prawie pusty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie miałem ten sam problem co wy az mnie cos zalewało z nerwów i wykminiłem sposób dzieki któremu chodzi do dzisiaj od 1,5 roku:)

Sluchajcie:

-Mam nadzieje ze wiecie gdzie sie znajduje sterownik od centralnego jezeli nie to piszcie

- jezeli go wyjmiecie to mozecie go wyzucic, kupic nowy lub uzywke,albo naprawiac co moze długo nie pochodzic wiem z doswiadczenia.

-ja kupilem zwykly sterownik od centralnego zamka za 30 zl na allegro

i porostu go przeszczepiłem musicie sie troche znac na elektryce samochodowej miernik w lape 1-2 godz roboty polutowac koszulki termokurczliwe i wszystko. a na koniec pasowaloby dobrze zabespieczyc przed wilgocia poniewaz to miejsce jest w 80% narazone na wode i te sprawy Pozdrawiam i zycze efektów

Opublikowano

Dzieki Cysiu0 za podpowiedz. tak zrobie a co do otwierania klapki wlewu paliwa w kombiku E30 to wystarczy w schowku ściągnąć zaczepy (kakie same jak przy osłonkach na lampy z przodu jak chcecie wymienic żarówkę) lekko odgiąć plastki i wadzic łapkę i już namacacie siłownik

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
problem został rowiązany. kłopotem ktory mnie nekał nie był sam sterownik centralnego ale jego zasilanie. Nie wiem dlaczego ale na kabelku znikneło napiecie a jka juz było to było za male poprowadzilem nowy kabelek i problem sie rozwiązał. Tak więc pamietajcie aby napierw sprawdzic napiecie a dopiero potem walczyc ze sterownikiem :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witaj

mam problem z centralnym zamkiem w mojej betce combi w tylnej klapie czasami sie da otworzyc czasami nie trzeba probowac co jest nie tak??POMOCY!!!!!!!!!!!!!! :doh:

Opublikowano
sprawdz czy silownik od tylnej klapy dobrze dziala tzn. czy dostaje napiecie (do zamku dostaniesz sie poprzez sciagniecie osłony w bagazniku pod klapą tam tez jest całe ustrojstwo do otwierania zamka w klapie) aby sciagnac osłone musisz przekrecic zatyczki takie srubki plastikowe o 90 stopni i sciagnąć klapki od schowków w bagazniku po obu stronach bo inaczej nie bedzie chciala wyjść