Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Normalnie, wycinasz stary zakładasz od M5 i wycinasz dziurę w zderzaku na drugą końcówkę. Tylko czy od benzyny M5 do kaszlaka 535 będzie to odpowiedni wydech to już nie wiem, bo dochodzi jeszcze sprawa recyrkulacji spalin itp. żeby więcej podpowiedzieć to niech się wypowie ktoś kto ma większe rozeznanie w mechanice.
Opublikowano
Normalnie, wycinasz stary zakładasz od M5 i wycinasz dziurę w zderzaku na drugą końcówkę. Tylko czy od benzyny M5 do kaszlaka 535 będzie to odpowiedni wydech to już nie wiem, bo dochodzi jeszcze sprawa recyrkulacji spalin itp. żeby więcej podpowiedzieć to niech się wypowie ktoś kto ma większe rozeznanie w mechanice.

Po drodze wycinasz dziure w "pólce" na akumulator itp... :P

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak natknąłem się na to forum ponieważ planuję kupno e60 535d. Troche się tym samochodem interesowałem i wiem, że jest to dobry wybór. Szczególnie jeśli chodzi o osiągi. Chip tuning jest w tym przypadku bardzo dobrym rozwiązaniem. Widziałem na allegro nawet wersje z całym układem wydechowym od m5. Z tego co czytam, to coś trzeba wycinac. Czy mógłby napisać ktoś cos wiecej na ten temat? Ponieważ widziałęm, że w dość przystępnej cenie (1000-1500zl) mozn znaleźć całę uklady wydechowe. Chciałbym się dowiedzieć czy to jest pracochłonne i czy w ogóle to sie oplaca. Wiem, że dźwiek jest piękny i w polączeniu z chipem daje fajna zmiane zachowania sie naszego samochodu. A bardzo mi zależy na tej zmianie.

Pozdrawiam i czekam na odp :)

Opublikowano
Wiesz czego brakuje mi w 535d właśnie ? Pięknego dzwięku . Jak ty możesz pisać ,ze w dieslu jest piękny dzwięk.
sprzedam części do bmw M5 03.2007r.
Opublikowano

Nie ma tutaj co dyskutować o tym, czy dźwięk jest ładny czy nie!

Jeden słucha disco polo a ktoś inny muzyki klasycznej.

Dlatego dźwięk 535d może być uznany za ładny. Ja osobiście uważam, że jest to najładniejszy dźwięk diesel'a na rynku.

Opublikowano
Jeśli chodzi o klasyczny wydech dźwięk jest do przyjęcia. Mówię, że dźwięk jest piękny kiedy założymy wydech od m5.