Skocz do zawartości

[E34] problem z podświetleniem klawiszy od szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam problem z notorycznie padającym aku w swojej laleczce. Po ok. tygodniu stania aku jest na tyle rozładowany że autko ledwo zipie. Naładowalem aku na full. Wczoraj przy podłączaniu aku zaobserwowalem zupełnie przez przypadek że klawisz zamontowany w tylnym lewych drzwaich od sterowania szyba jest minimalnie podświetlony - jako jedyny. Wpierw myślałem ze to poblask latarni ale przy maksymalnym przysłonięciu raczkami okazuje się że jednak delikatnie się świeci. Postanowilem że go wymontuje. Po wypięciu przełącznika z kostki zapalają się wszystkie klawisze do sterowania szybami umiejscowione na konsoli środkowej. Proszę o jakąś podpowiedź? Nie wiem czy to coś Wam podpowiem, mam moduł komfortu i alarm fabryczny. Przy czym alarm w zasadzie strzela jednego wielkiego focha i nie załącza rygli oraz nie zawsze zapala się czerwona kontrolka na podszybiu :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadza się i tak też się dzieje... gaszę auto, wyciągam kluczyk ze stacyjki i nie wysiadając z pojazdu czekam, faktycznie gaśnie po jakimś czasie, nie mierzyłem konkretnie, a każdym bądź razie w drugim przypadku czyli po zamknięciu drzwi gasną od razu lecz te jedno w tylnych drzwiach po lewej stronie minimalnie tak tyci tyci się żaży. Proszę o jakąś podpowiedź co jest przyczyną?

Co do problemów z ryglami z alarmem, problem sięrozwiązał po przesmarowaniu zamków w drzwiach i rozruszaniu kluczykiem. Przynajmniej jeden problem z głowy :)