Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam problem z samochodem mianowicie pali bardzo dużo gazu, kupiłem go jakiś miesiąc temu po zatankowaniu całej butli 56l wyszło mi 380 km! więc pojechałem do gazowników żeby coś z tym zrobić ale się nie dało bo to jest gaz I generacji bez możliwości regulacji, więc wymienili mi reduktor z firmy Lovato coś tam podregulowali i miało być ok. Znów zatankowałem gaz do pełna i dalej wyszło mi 380! Pojechałem znów na regulacje i gazownik powiedział mi czym regulować dawkę paliwa i może znajdę kompromis po między mocą a spalaniem. Śrubę od dawki paliwa skręciłem tak że nawet jest ciężko ruszyć z miejsca a o dobrym przyspieszeniu nie ma mowy, znów zalałem całą butlę gazu i wyszło mi teraz 450 km więc jeszcze bardziej dokręciłem tą śrubę zalałem gaz i znowu wyszło mi 380 km! czyli spalanie na poziomie ok 14l/100km! co to może z tym byc? gazownik powiedział że sonda lambda nie ma nic z tym wspólnego. Jeszcze jest coś takiego że jak dodam gaz pow. 3 tys obrotów i go puszczę to zaczyna strzelać z tłumika a na benzynie tego już nie ma, tylko jak się przełączy na bęzynę to z tłumika zaczyna mocno śmierdzieć tak że ciężko jest wytrzymać, a i jeszcze rano mam problem z odpalaniem bo muszę długo kręcic silnikiem żeby ten odpalił. Proszę o jakieś porady co można z tym zrobic.

Opublikowano
gazownika nie sluchaj zabardzo.jedz na komp bo takie objawy wlasnie wskazuja na sonde. albo pojezdzij na beznynie i zobacz ile ci spali. swiece i kable kiedy mymieniane?