Skocz do zawartości

325 na zimnym silniku dlugo trzeba krecic zeby zapalił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kiedy silnik jest cieply to pali na dotyk ale na zimnym to musze go krecic ladnych pare sekund a ze chłodno sie robi to przy mrozie akumulator moze niedac rady zeby tyle go krecic.jaka moze byc tego przyczyna? musze to w miare szybko zdiagnozowac
Opublikowano
prawdopodobnie cofa się paliwo,sprawdź czy nie poci się gdzieś pod autem w okolicach filtra i czy nie śmierdzi gdzieś benzyną :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
paliwem to niesmierdzi a czy sie poci to niewiem bo niemam kanalu zeby to sprawdzic:( a jezeli juz sie te paliwo miało by cofac to jak ten problem rozwiązac? ech tyle usterek w tej buni jest ze szok przez ten swap:( a z poprzednimi zero problemow
Opublikowano
Witam. moze pompa paliwa sie juz konczy i nie daje odpowiedniego cisnienia? a jak odpali to chodzi równo silnik czy obroty wariuja?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W dziale GOTOWE RECEPTY, Mod matis opisał taki objaw, jako problem z czujnikiem położenia wałka rozrządu. Podjedź gdzieś na diagnoze, bo może akurat to jest to.

PZDR>

Opublikowano
wczesniej był 2,5 a teraz jest m50b25 albo m52b25 ale z tego co poczytałem to moze byc ten czujnik polozenia wałka.poprostu musze pojechac na tą diagnoze bo komp chyba wtedy to pokaze?
Opublikowano
Witam. moze pompa paliwa sie juz konczy i nie daje odpowiedniego cisnienia? a jak odpali to chodzi równo silnik czy obroty wariuja?

ja odpali to chodzi równo i dopiero na gazie sie dławi ale to juz inna bajka bo strasznie długo nabiera własciwej temperatury ale wyswietla mi sie komunikat check collant lewel wiec pewnie dlatego

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a wiec nikt niewie co jej dolega! byłem juz na kompie i w boschu gdzie komp pokazal awawrie sondy(juz cała wymieniona) i brak sygnały na wtryskach.dzis jeszcze podpinał ją inny mechanik i tez wyszedł brak sygnału na wtryskach.Powiedział ze Cisnienie paliwa jest ok,czujnik połozenia walka rozrzadu tez ok.i twierdzi ze moze to emulator który cos tam myli w mapach zaplonu i kazał mi pojezdzic kilka dni na benzynie bo mam w niej gaz,ale mysle ze to tez nic nieda.jak by był walniety ten czujnik polozenia walka to komp by to pokazal? pomózcie bo jak przyjda mrozy to bede uziemiony bo akumulator nieda rady tyle krecic:(
Opublikowano
KURCZE:) Zaczolem jezdzic tylko na benzynie i po dwuch dniach z rana zapaliła na dotyk i jednak chyba mechanik miał racje ze cos ten emulator myli w mapach zaplonu.czyli emulator moze byc odpowiedzia na moje zapytanie,jaka przyczyna tych problemów z odpalaniem:) Zobacze jak bedzie w kolejnych dniach
Opublikowano
KURCZE:) Zaczolem jezdzic tylko na benzynie i po dwuch dniach z rana zapaliła na dotyk i jednak chyba mechanik miał racje ze cos ten emulator myli w mapach zaplonu.czyli emulator moze byc odpowiedzia na moje zapytanie,jaka przyczyna tych problemów z odpalaniem:) Zobacze jak bedzie w kolejnych dniach

U mnie znów inaczej na zimnym pali ok a na ciełym to masakra cały gaz pier***** sprawe zrobiłem wtryski itp było wszytko ok jak jedziiłem na paliwie a jak na gazie to juz sie pieprzy wszytko