Skocz do zawartości

E36 318i nie odpala smierdzi benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim bmw e36 318i 1991r nie chce mi odpalic jak bylo cieplo odpalala na akumulatorze 44ah zrobilo sie chlodniej nie chciala mi odpalic z akumulatora tylko na zapych z 3 biegu kupilem nowy akumulator bosch 60ah s4 nowe swiece ngk vline 20 i prubowalem go odpalic i nic iskra jest na wszystkich swiecach po dluzszym kreceniu smierdzi benzyna po odkreceniu swiec sa one czarne jak by od oleju i mokre od benzyny dodam ze kable zaplonowe tez nadaja sie do wymiany i mam zamiar wymienic je za 2 dni iskra jest ale troche slaba moim zdaniem jak myslicie gdzie moze byc wina ? moze cos z pompa ?
Opublikowano
kable juz ustawilem i teraz mam taki problem te kable dokladnie to plastikowe zaciski co trzymaja swiece doslownie lamia mi sie to oznacza chyba ze czas na wymiane ich i w 4 cylnidrze najkrotszy kabel nie ma iskry czy na 3 garach odpalic powinien czy nie ?i oczywiscie wymienie kable teraz w sobote
Opublikowano
witam dzis zalorzylem przewody zaplonowe oprocz przewodu do cewki bo tam jest czujnik i nie wiedzialem zbytnio jak sie za to zabrac i jest cos takiego akumulator kreci pasek rozrzadu sie kreci i w pewnym momencie sie zatrzymuje gasna kontrolki wszystkie i znowu kreci czy to moze byc rozladowany juz akumulator bo wczesniej na starych kablach krecil caly czas ale nie chcial mi odpalic a teraz jak kreci pruboje zlapac i slychac strzal z wydechu
Opublikowano
witam dzis zalorzylem przewody zaplonowe oprocz przewodu do cewki bo tam jest czujnik i nie wiedzialem zbytnio jak sie za to zabrac

Moim zdaniem w złe miejsca pozakładałeś przewody . A czujnik (impulsator) powinien znajdować się na przewodzie do czwartego cylindra a nie na cewkę