Skocz do zawartości

320d Czujnik Poduszki powietrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wiec zaswiecila mi sie kontrolka od airbagu , uszkodzony jest czujnik z prawej strony pasazera , i chcialbym zapytac czy jest mozliwosc odlaczenia jakos tych kostek z dolu badz zrobienia czegos innego zeby poprosotu ta poduszka sie nie swiecila? Chce sprzedac auto i nie chce wydawac kolejnych zl w naprawe...
Opublikowano

kolego takie motanie przy systemie bezpieczeństwa nie jest fair w stosunku do nowego nabywcy. Pomyśl, przy wypadku poduszka nie wystrzela i nie ratuje pasażerowi życia. To po pierwsze. Po drugie sankcje sądowe, zatajenie uszkodzenia auta. Co wcale nie jest trudne do ustalenia, np. po twoich wpisach na tym forum i o poduszkach, które nie działają w w/w przypadku. Według mnie najprościej będzie opuścić nowemu nabywcy te 200 zł na matę, bo chyba to masz na myśli pisząc czujnik- czujnik zajętości fotela pasażera.

Jest jeszcze jedna metoda, kupujesz emulator tej maty. Co do tego musisz sam doczytać, ponieważ jestem jej przeciwnikiem, i ogólnego rzeźbienia w systemach ratujący życie, na tym nie należy oszczędzać, tym bardziej, że nie wiesz, może i tobie się przydadzą. Czego oczywiście nie życzę Ci wcale nic a nic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żadna poduszka nie wystrzeli jeśli pali się ich kontrolka

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii