Skocz do zawartości

Problem z otwiraniem szyb/ szyberdachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam w swoim BMW E-36 318 i z 92r, problem z elektroniką.Jakiś czas temu robilem badanie kompem i okazlo się ,że wszystko jest o.k., natomiast również od samego początku pojawil się problem z otwieraniem obu szyb przednich i szyberdachu, zaraz po uruchomieniu silnika przyciskając nic się nie dzieje, szyberdachu też nie da się otworzyć,

proszę poradę, w czym może tkwić problem?

Opublikowano
opisz dokladnie problem jezeli nie dzialaja ci szyby po przekreceniu kluczyka a dzialaja przy otwartych drzwiach to sparwdz bezpieczniki nie wiem dokladnie ktory ale chyba 4 (sprawdz wszystkie) jezeli tak nie jest to nie wiem :)

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano
opisz dokladnie problem jezeli nie dzialaja ci szyby po przekreceniu kluczyka a dzialaja przy otwartych drzwiach to sparwdz bezpieczniki nie wiem dokladnie ktory ale chyba 4 (sprawdz wszystkie) jezeli tak nie jest to nie wiem :)

Dzęki za zainteresowanie tematem

Gdy odpalam samochód minie np. ok 1 min i chcę otworzyć szyby lub szyber, przyciskając na wlącznik nic się nie dzieje, tzn, ze strony szyb nie ma żadnej reakcji, podobnie szyberdach, natomiast minie tylko 10 min jak, samochód sie rozgrzeje przyciskam wlącznik szyby dzialają

wygląda,tak, jak gdyby silnik byl zimny - nie dziala

nie wiem od czego to zależy, proszę o pomoc

Opublikowano
MatekRc .. mialem podobnie kila razy, nie ma pojecia jaka jest przyczyna, pewnie jakies kabelki nie stykają

jak to wyleczyleś, może podasz kilka rad, rozkręcaleś coś , czyścileś, czy poprostu samo ustalo :)

Opublikowano
Miałem ostanio to samo, popraw luty w przekaźniku ! A przekaźnik znajduje się pod kierownicą, musisz odkręcić oslonę tą nad nogami i przekaźnik jest koloru niebieskiego !

E30 325i '90

E36 325i Coupe '92

E46 320TD Compact '03

E46 320D Touring '02

E91 320XD LCI '09

Opublikowano
Miałem ostanio to samo, popraw luty w przekaźniku ! A przekaźnik znajduje się pod kierownicą, musisz odkręcić oslonę tą nad nogami i przekaźnik jest koloru niebieskiego !

dzięki,

sprubuję

pozdrawiam!!!