Skocz do zawartości

Bmw 525i 24v 192km 91r. bez vanosa skrzynia biegów manualna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kupiłem ostatnio Bmw taka jak w temacie. Sprzedający spuścił z ceny na rzecz poduszek pod skrzynią i suki bo biegi ciężko wchodziły i wkręcił mi że to właśnie przyczyna ale jak sie oczywiście okazało to cała skrzynia jest do wymiany(manual) oznaczenie tej skrzyni to Bmw1221963.9 a pytanie moje czy pasują do niej skrzynie z innych modeli ? już straciłem nadzieje że cokolwiek do niej można znaleźć czy "dobrać" bo akurat do tego modelu jest bardzo trudno wszystko znaleźc a po 91r. i z vanosem to juz jest tego mnóstwo. Nigdy nie miałem bmw więc nie musiałem sie nad takimi rzeczami zatanawiać bo wiadomo że do opla vw czy audi częsci są ogólnie dostępne a ten samochód mnie już załamuje ;D ale sie nie poddaje ;) dlatego prosze o pomoc i ewentualnie może akurat ktoś ma taką skrzynie na sprzedaż :) Czekam na odpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wydaje mi się że vanos nie ma tu znaczenia.Może bardziej opisz problem.Może coś nie tak z samym mechanizmem wrzucania biegów.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Sprawa wygląda tak że wiejscy mechanicy złożyli skrzynie z dwóch róźnych bmw i po prostu koszt wymianu synchronizatorów przewyższa koszt używanej skrzyni także nie kombinuje tylko szukam całej skrzyni :)