Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, może ktoś będzie zorientowany w temacie, drgania kierownicy, oraz delikatne drgania całego auta które czuc np. na fotelu to będzie koło pasowe? Drgania czuc zwłaszcza na zimnym silniku i zwłaszcza na skręconych kołach, na prostych i ciepłym silniku drgań nie ma wcale lub są nie zauważalne, wcześniej drgania zauważalne były tylko po włączeniu klimy o czym zresztą pisałem w innym poście, co budziło podejrzenie co do spręzarki byłem u mechanika ściągnął paski ale koło pasowe nie ma jakiegoś luzu jedynie co widac to w warstawach koła daje się zauwazyc małe szczępy gumy, mechanik nie był w stanie wydac jednoznacznej diagnozy twierdząc że drgania czuc w całej komorze silnika co utrudnia jednoznaczną diagnoze a wymieniac na farta trochę szkoda, nowe koło pasowe do 3.0 benzyny kosztuje 1400zł i zamienników brak, może akurat ktoś z was miał podobne objawy?
Opublikowano
Po pierwsze wszyscy tam opisują zjawisko w dislu po drugie już w pierwszym poście jest napisane: "Nie odczuwam jakichkolwiek drgań z komory silnika, które przenosiłyby się na kierownicę, koła, czy budę." czyli odwrotnie niż jest u mnie...