Skocz do zawartości

320d Ułamana blaszka w lampce podświetlającej rejestracje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 Ostatnio przyuważyłem że jedna żaróweczka prawa w blendzie nad rejestracją nie świeci. Po zdjęciu klosza lampki zobaczyłem że jedna z trzymających blaszek żarówek jest ułamana. Natomiast pod drugim kloszem żarówka nie wiem czemu przy trzaśnięciu klapą bagażnika poluzowuję się i przestaje świecić i mi na komputerze wtedy wywala błąd tylnych świateł. Zastanawiam się czy zlecić komuś dolutowanie tej blaszki o garniecie tej drugiej.... czy może kupić lepiej całą listwę i wymienić http://allegro.pl/bmw-e46-listwa-osw-tablicy-rej-i1915762732.html A chciałbym kiedyś coś takiego sobie sprawić http://allegro.pl/led-do-rejestracji-bmw-e46-2d-coupe-1998-2003-i1911542396.html więc lepiej chyba kupić nową uzywkę?

2 Co do lamp zauważyłem ze raz na jakiś czas zaświeci mi się błąd prawej lampy przedniej. To znaczy czasem mi nie świeci żarówka pozycyjna a czasem świeci, kilka razy przekręcę włączę i wyłączę światła i żarówka ponownie świeci lub przejadę jakiś odcinek i błąd z komputera znika i żarówka świeci. Kiedyś włączyłem bez włączania zapłonu światła pozycyjne i zobaczyłem ponownie błąd prawej lampy nie świeciła w ogóle żarówka pozycyjna a co najdziwniejsze lampa prawego kierunku świeciła ciągłym światłem ( co udawał pozycyjna lampę czy co..hehe?) Co to może być jakieś zwarcie czy trzeba podjechać z tym do elektromechanika? Czy może wymienić obie żarówki pozycyjne?

Opublikowano

Ad1. albo jakos to naprawiasz dolutowując blaszkę albo wymieniasz tak jak pokazałeś :) jak naprawisz czy wymienisz to zamiast za 140zł kupować ledy kup 2 żarówki ledowe can bus po jakieś 15zł sztuka i masz to samo za mniejsze pieniądze. Po prostu wsadzisz je w miejsce normalnych żarówek, ale muszą być can bo inaczej będzie ci błąd wyrzucać spalonej żarówki.

Ad2. wyciagnij ta wtyczke i obejrzyj dokładnie, wyciagnij żarówkę i zobacz jak tam styki itp bo czasem coś nie łączy dobrze, miałem tak z kierunkiem lewym że działał jak chciał, wystarczyło trochę poprawić styki we wtyczce.

szukam
Opublikowano
Dzięki chłopaki lepiej wydać 50zł niż 150zl na całą nowa listwę :P Tylko mi się nie ułamała blaszka przy tym małym przezroczystym plastikowym kloszu tylko ta blaszka gdzie umiejscowiona jest żarówka.
Opublikowano
Dzwoniłem do znajomego co ma szrot BMW i mówi ze tego nie ma już. Powiedział że to po każdej zimie tak jest i doradził bym sobie kupił zestaw LED na allegro. Tak wiec stwierdziłem że dolutuje takiej samej wielkości blaszkę tam gdzie się ułamała i kupie zestaw LED tylko pytanie do was jaki polecacie zestaw http://allegro.pl/listing.php/search?category=18800&string=e46&order=d&change_view=1 bo wybór jest bardzo duży :) kusza mnie te d-rash chyba ze to tylko ściema.