Skocz do zawartości

320d Stukanie w tylnym zawieszeniu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie otóż gdy zjeżdżam z krawężnika, ewentualnie wjadę na jakąś nierówność mam takie dość mocne stukanie w tylnym zawieszeniu wygląda to tak jak by cała buda o coś stukała charakterystyczny metaliczny dźwięk.. Domyślam się że jest to tuleja czy jak to się tam nazywa pod progiem przy tylnych drzwiach.. Pierwsze pytanie to jak to się konkretnie nazywa bo nawet nie wiem jak o to pytać w sklepie ? drugie pytanie to czy dam samemu radę to wymienić ?
Opublikowano
czy dasz radę wymienić to wyjdzie w praniu. Prawidłowo trzeba by mieć ściągacz, lub sobie go zrobić :) Nie jest to czynność strasznie skomplikowana. Ja jak kupowałem to powiedziałem normalnie tuleja w progu, i katalog wszystko wiedział, myślę, że w sklepie będą na pewno wiedzieli o co chodzi.
Opublikowano
właśnie najgorsza sprawa to z tym ściągaczem i z założeniem tulei będzie ale coś się wykombinuje... a czy to prawda że po wymianie tej tulei trzeba ustawiać zbieżność czy jakąś geometrie ? Bo nie chciał bym się pchać w dodatkowe koszta ? Jedni mówią że trzeba inni że nie trzeba jak to w końcu jest ?
Opublikowano
oczywiście że trzeba i to pełną geometrię tzn. koszt ok 170zł i radzę wtedy zaopatrzyć się w śrubę mimośrodową bo często pękają przy ustawieniu geometrii ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a więc dzisiaj się wziąłem do roboty wykręciłem te 3 śruby pod progiem co trzymają wahacz.. ale chyba jednak nie obejdzie się bez wyciągania wahacza... Mam takie pytanie jak wyciąga się ten wahacz ?