Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem jest taki, że w mojej nawigacji jest jakies skrócone menu:

1.Audio

2. Settings

3. Outside temperature

4. Monitor on/off

Nikt w okolicy nie umie sobie z tym poradzic albo chce sobie poradzic wymieniajac nawigacje i czytnik, bo nie wie co jest grane. Przeszukalem chyba caly internet w tym temacie i nic. Mialo pare ludzi taki problem ale oczywiscie jak to w 99% jest że usuneli problem i na forum juz nie napisza jak. Czytnik nawigacji wydaje mi sie ze dziala bo dioda power swieci na czerwono i jak wkladam plyte to plyta kreci. Probowalem dzisiaj odpalic jakiegos softa to cos pokrecilo pokrecilo i plyte wyplulo mozliwe ze wgrywalem taki sam soft jaki jest postawiony z tym ze nie moge sprawdzic jaki mam soft bo menu jest zbyt ubogie. Sprobuje jeszcze wypalic standardowego softa i odpalic go w aucie. Jesli to nie pomoze i nikt nie bedzie wiedzial co jest grane to bede musial chyba zainwestowac w nowy czytnik.

Z gory dzieki za jakiekolwiek odpowiedzi.

Opublikowano

Witaj Piotrek mam podobny problem na mojej strzałkowej mam w menu : audio , nawigacje , komputer pokładowy , ustawienia , zegar , i wyłącz monitor.Brakuje mi telefonu Nie wiem jak aktywować telefon (mam zestaw głośno mówiący i nie wiem jak go uruchomić) i jeszcze chciałbym aktywować zmieniarkę żeby wykorzystać wejście AUX do podlączenia MP3.

Daj znać jak uda Ci się rozszerzyć to menu ja szukam też jak mi sie uda to też sie pochwale.

Opublikowano
Ty przynajmniej masz jakies opcje w swojej navi a u mnie to nic nie ma. Najbardziej wiarygodna diagnoza to taka ze padl czytnik u mnie i tuner tv przejal radio. A czy to prawda i czy jest mozliwe nie wiem bo sie na tym nie znam. Tez mam telefon i tez nie moge uruchomic tego. Nawet zegarka nie moge tam ustawic, a co dopiero nawigacji, ktorej tez tam sie nie da uruchomic. Ogolnie to srednio mi sie widzi wywalic 1000zl na uzywany czytnik MK4. Zgadalem sie juz z jednym ziomkiem co zajzy mi do tego czytnika, wiec jesli to bedzie usterka mechaniczna to dam znac co sie tam stalo.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdz czy nie masz spalonych bezpieczników ja miałem spalony bezpiecznik od telefonu jak tylko wlożyłem nowy pokazało sie w menu opcja telefonu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiazany. Dla wszystkich ktorzy maja taki objaw jak opisalem to maja dwie opcie:

a) jesli czytnik dziala co w 90% moze potwierdzic swiecaca dioda power na czytniku i odglos kreconej plyty z mapami to problem jest z kablami np. u mnie przerwa na kablu czytnik - radio

b) dioda nie swieci, plyta nie kreci - najgorsza opcja: padl czytnik, ktory w przypadku mojego MK4 uzywka 1000zl.

Mam nadzieje ze komus pomoge bo widzialem na necie sporo takich postow z tym ze nie rozwiazanych.

Mily jest widok pelnego menu w radionawigacji :)