Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Mam nie miały problem :/ kupiłem alarm firmy PEIYING 3018 jako jedyny miał ciekawe i dość solidne piloty.

Próbuje go sam podłączyć pod oryginalny centralny zamek żeby pilotem można było otwierać drzwi i jakies dodatkowe zabezpieczenie było .

Czy ktoś mógłby mi pomóc podłączyć (wytłumaczyć jak) to wszystko zeby było git?

Nie rozumiem schematów , lutować potrafię a niechce dać zarobić zdiercą :/

Za wszystkie porady WIELKIE DZIĘKI !!!

przeszukałem fora ale wszedzie schematy podają a ja nie kumam o co biega z kreseczkami :/

Opublikowano

Może ci to pomoże :

PROPONOWANE UMIEJSCOWIENIE CENTRALI / IMMOBILISERA I INNE UWAGI.

Z LEWEJ STRONY NA WIĄZKACH PRZEWODÓW.

KIERUNKOWSKAZY, (+) PO STACYJCE, STAŁY (+) KOLORY PRZEWODÓW

KIERUNKI: (NA LEWYM SŁUPKU NA DOLE , NA CZARNEJ KOSTCE) – NIEBIESKI Z ZIELONYM PASKIEM I NIEBIESKI Z BRĄZOWYM PASKIEM.

(+) STAŁY : GRUBY CZERWONY.

(+) PO STACYJCE : ZIELONY.

BLOKADA

ZAPŁONU / PALIWA.

I INNE UWAGI.

POMPA : (W LEWYM PROGU) – GRUBSZY FIOLETOWY Z ZIELONYM PASKIEM.

ROZRUSZNIK : GRUBSZY ZIELONY Z CZARNYM PASKIEM.

CENTRALNE ZAMKI

I INNE UWAGI

W WIĄZCE ZCHODZĄCEJ Z DRZWI 2 CZERWONE Z ZIELONYM PASKIEM (STAŁE +) NALEŻY JE PRZECIĄĆ (BRAK STEROWANIA ZAMKAMI CENTRALNYMI Z DRZWI , W TYM CELU NALEŻY WYKONAĆ UKŁAD PRZEŁĄCZAJĄCY STAŁE (+) NA (+) STERUJĄCE) , STEROWANIE (+) BIAŁY Z ZIELONYM PASKIEM I BIAŁY Z CZARNYM PASKIEM .

Opublikowano

Niestety cieżko mnie to idzie :/ niechce nawet sie dioda zaswiecic :/ jest ktos z okolic Tarnowskich Gór zeby mi pomóc?

mój nr. 502-773-206 jak cosik to pisać jakąś flaszeczke sie wypije :)

Opublikowano

C.D. wpadł do mnie znajomy z pomocą:) i okazało się że centralka jest jeb....a ! Nowa z opakowania prosto a nie działa :/ i auto rogrzebane pozostanie az do poniedziałku . Do tego czasu mógłby ktoś zapodać w które piny do modułu komfortu się wpiąć ? Chciałbym zostawić sterowanie zamkiem z kluczyka .

Użyłem opcji szukaj i znalazłem kilkanascie tematów takich samych ale żadnych konkretów bo wszyscy milczą po tym pytaniu :/