Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam ciągle pojawiający się problem z kontrolkami: CHECK PARK LIGHTS ( światła postojowe) i NUMPLATE LIGHT ( oświetlenie tablicy rejstracyjnej). Auto było u elektryka i stwierdził,że jest to problem z jakimiś stykami. Tak samo jak ciagle szybko miga mi prawy kierunkowskaz i zapala się podczas zapalenia świateł postojowych. Miał ktoś z Was podobny problem? bo ja już nie wiem co mam zakupić lub zrobić by wkońcu zlikwidować ten problem.
Opublikowano
Dla mnie to brak styku masy, może to być błacha przyczyna i powinno pomóc poruszanie żarówkami bądź przeczyszczenie gniazd żarówki, sprawdzenie kostek podłączeniowych lamp. Od tego bym zaczął. Co do rejestracji to kolega najpewniej ma rację. U mnie po kupnie stwierdziłem, że nie palą się żarówki podświetlenia, wymieniłem ale błąd nie zniknął, gniazda pod wpływem wilgoci są tak skorodowane, że czyszczenie nie pomogło i za każdym razem komp mi go zgłasza. Tą listwę drukowaną co jest w środku to można gdzś dostać, czy trzeba kupować całą lampę?
Opublikowano
Ja kupilem cala listwe do podswietlenia tablicy bo kto by sie bawil ze srodkiem dalem 116 euro w niemczech ale na allegr. widzialem za 400 zl. cena podobna. :P
Opublikowano
Elektryk czyścił mi te styki i mówił,że najprawdopodoniej musze kupić ta listwe. ale nie to aż tak mnie martwi. jak włanczam postojówki to świecą mi się ciągle z przodu awaryjne. Wiem,że to wskazuje niesprana jedna żarówkę i włącza sie dodatkowe oświetlenie ale mam z tym problem od samego początku. też były tam czyszczone styki i nie pomogło. chwile jest dobrze i po tygodniu znów to samo. Czy da sie temu jakoś zaradzić? ciagle gasną mi ringi i przy wlączeniu prawego kierunkowskazu szybko miga.