Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam lekkie drgania na pedale sprzęgła i nie wiem czy wymieniać dwumas czy też nie przejmować się i jeździć? jak można sprawdzić samemu czy to dwumas?
Opublikowano
Załącz silnik, wrzuć jedynkę, puść sprzęgło i pozwól by auto powoli się toczyło. Jeśli będą słyszalne JAKIEKOLWIEK dzwięki z ok. skrzyni to dwumasa uszkodzona. Jeśli cichutko, to uszkodzone może być sprężyna.
Opublikowano
Mam lekkie drgania na pedale sprzęgła i nie wiem czy wymieniać dwumas czy też nie przejmować się i jeździć? jak można sprawdzić samemu czy to dwumas?

Ja miałem ( i mam dalej) lekkie drgania (raczej mrowienie) na pedale sprzęgła również po wymianie dwumasy, docisku i tarczy, więc nie dwumas. Albo tak ma być po prostu...

Opublikowano
Pewnie , że będą drgania - nawet w nowych dizlach pedał sprzęgła podryguje. Jak padnie dwumas to poczujesz i usłyszysz bardzo charakterystyczne metaliczne dźwięki. A pękanie wału korbowego jest niestety w tym modelu wadą fabryczną (nawet Fiat 126p tego nie miał).