Skocz do zawartości

Problem z deską rozdzielczą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno kupiłem E65 730d 2003r z niedziałającą deską rozdzielczą tzn. prędkościomierz działa obrotomierz też, ale nic nie pokazuje żadne kontrolki nie świecą, nie działa również radio. Może ktoś miał podobny problem i coś podpowie z góry dziękuję i pozdrawiam.
Opublikowano
Witam, obstawiam na 99%, że jest przerwany, przetarty światłowód. Miałem uszkodzony wzmacniacz od logic7, mimo, że urządzenie całkowicie było uwalone wszystko chodziło, lecz gdy je odłączyłem również wszystko zgasło. Po prostu sygnał nie biegł już dalej. Gdzieś na forum, ktoś również opisywał, że przetarł mu się światłowód. Więc na twoim miejscu przyjrzałbym się temu w pierwszej kolejności.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Światłowody są ok problem jest z display-em, kupiłem drugi używany, tylko pytanie czy będzie działał, czy może wgrywał ktoś softa z innym display-em ?
Opublikowano
No cóż, skoro jesteś pewien co do światłowodów, to pewnie trzeba będzie go zakodować. WinKFP w pierwszej kolejności, potem NCS i powinno śmigać jak ta lala:) Jest dużo instrukcji jak to ogarnąć. Wskocz na bmw-diag.pl tak trochę tego jest.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam problem prawie rozwiązany po wymianie paru części ( licznik , display, radio, silnik wycieraczek ) działa wszystko ok tylko komputer pokazuje błąd dinamic drive failure, z tym że moje auto nie ma tej opcji, a licznik który kupiłem ma tą opcję. Wie ktoś jak to wyłączyć ?
Opublikowano
Rozumiem ze nie zmieniales lma i cas? Wystarczy zakodowac licznik pustym plikiem .man wtedy zakoduje ci się twoje wyposażenie z modułów o których pisałem i bajka:) zmieniales vin w częściach które montowales? Ogólnie radio tez powinieneś przeleciec ncsem żeby zakodowane je pod swoje auto.
Opublikowano
  • Autor
Nie bardzo orientuję się w tych sprawach do tej pory serwis zajmował się naprawą ale tego nie mogą zrobić bo przepisy nie pozwalają czy coś tam. Mógłbyś napisać jakim sprzętem mógłbym to zrobić ?
Opublikowano
Ogólnie cieżko będzie ci to zrobić samemu jeżeli nie masz pojęcia o kodowaniu. Popytaj o magikow w Twojej okolicy. Idzie to zrobić zwykłym kabelkiem za 50-100 zł z Allegro i softem z internetu który dostaniesz za free, tylko potem dużo dużo czasu przed kompem spędzonym na czytaniu i probowaniu. Wystarczy pakiet INPA tam masz ncs i winkfp którymi ogarniesz wszystko.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Pomogła zamiana APROM PLUG ze starego do nowego licznika ( podpowiedź serwisu, tylko że oni nie mogli tego zrobić , nie że nie potrafią, nie mogą ingerować w części ) i śmiga jak ta lala.

qn11 dzięki za podpowiedzi, cza se pomagać :)