Skocz do zawartości

325 Wymiary tarczy hamulcowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy mógłby mi ktoś podać wdokładne wymiary przedniej tarczy hamulcowej w E46 325Ci Coupe 2000r (druga połowa)

Właśnie jestem na etapie kupna. I zauważyłem że na jednych aukcjach e46 325 jest ok. 283mm a inne aukcje e46 325 maja ok.300mm, i chyba jest jeszcze jakas trzecia opcja chyba jakoś 312mm... :doh:

Może ktoś wie albo może akurat u kogoś w garażu stoi taki model ze zdjętymi kołami hehe

Byłbym bardzo wdzieczny :modlitwa:

pozdr

"Jak by nie było, gdyby nie Niemce, nikt nie siedziałby teraz w BeeMce"
Opublikowano

Jakub, czy jestes pewny na 100%? Bo w sumie znajomy mechanik mi mowil, że "chyba ma te mniejsze..." a tutaj na forum chcialem sprawdzic na pewno...

pozdr

Opublikowano

Dzieki wielkie yoshimura01 ( i sorki Jakub za wątpliwości). Stronka juz dodana do ulubionych.

wlasnie zakupiłem Brembo na przód 300mm x 22mm, a w poniedzialek chyba bede brał klocki redstuff, takze zabaczymy jak to wszysko pudzie :mrgreen:

pozdr

Opublikowano
daj znać jak ten zestawik się sprawuję - czaję się też na green albo red stuffy, mówią że redy niezbyt na ulice ...
Opublikowano

Niby tak, czytałem że redy sa dla aut powyżej 200KM i zalecane na tor, ale zawsze chciałem mieć "żylety" tym bardziej że lubie szybko przyspieszać nawet kiedy wiem, że za chwilę jest następne skrzyżowanie, więc dobre hamulce fajnie mieć. :cool2:

Zrobiłem sobie małe podsumowanie wydatków i klocki raczej bede brał pod koniec listopada, ale napisz coś jeszcze w tym temacie, a kiedy założe redy, na pewno odswieże ten temat i dam znać jak ten zestaw sie sprawuje. :D

pozdr