Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

stało się ..... rozwaliłem Bunię kompletnie, na szczęście była ubezpieczone

PZU orzekło szkodę całkowitą ze wstępną wyceną 13300zł (12000 szkody i 1300 we wraku)

chciałbym sie dowiedzieć czy mnie za bardzo wyrolować nie chcą, jeśli sie ktoś orientuje ile może stracić na wartości autko w ciągu niecałego roku byłbym wielce wdzięczny za pomoc

ubezpieczenie było na kwotę 17000zł BMW 318i '94 100tys. prosto z reichu piękniutkie BMW

w chwili wypadku przebieg 124tys. wciąż śliczna z nowymi amorkami gumami, tłumnikiem i innymi drobiazgami

PS. na razie mam czas żałoby, lecz rozglądam się juz za nową wybranką, tylko nie wiem na co mnie stać :(

Opublikowano
A tak z ciekawości, ile Cię wyniosła owa beemka? Tylko jeśli można proszę o szczerą odpowiedź, albo wcale nie odpowiadaj :wink:
www.sosen.pl
Opublikowano
Według mnie to rozsądnie chcą Ci wypłacić. Powiedz jeszcze czy jak ubezpieczałeś, to PZU samo z siebie wyznaczyło wartość Twojego samochodu na 17000? czy może im zasugerowałeś że auto jest w idealnym stanie i jego wartość jest wyższa nić podobnych aut na rynku?
www.sosen.pl
Opublikowano

sami wg autotaxu czy eurotaxu.... nic nie sugerowałem

ale czy ponad 25% wartości auta w ciagu roku straciłem... z tego co czytałem zdaża sie 30% ale to w przypadku nowych aut i to tylko niektórych marek... tym bardziej, że koles coś kręcił i nie wiem czy nie chcą mi 12000 dać, a ta reszta to niewiadomo co...

Opublikowano
To dziwne, sporo straciło według ich wyliczeń. Jak ubezpieczam swoje auta to ustalam z nimi taką realną wartość, żeby nie płacić zbyt dużych składek i żeby w razie czego odzyskać większą część tej kasy bo wiadomo że całości nigdy się nie odzyska. Wszystko można sprawdzić, ciekawy jestem z czego konretnie brali wartość Twojego auta wtedy i z czego brali teraz, jeśli z tego samego źródła to utrata wartości jest zbyt duża.
www.sosen.pl
Opublikowano
Sprawdźaktualną wartośc według Eurotaxu i bedziesz miał odpowiedz.