Skocz do zawartości

Bmw Compact problem z chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

ostatnio zakupilem compacta tylko mam maly problem z nim, otoz...

Przed kupnem byla wymieniana uszczelka pod glowica, ale woda sie w chlodnicy gotowala, przejechalem z 20 km, a w chlodnicy pusto, bylem u mechanika znalezli my przyczyne, a przyczyna byl korek. Po prostu byl nie szczelny i byla w nim dziurka dlatego wyrzucalo z chlodnicy plyn. Zabezpieczylismy korek, na razie jest ok nic sie nie leje. Pytanie do was czy mogla to byc przyczyna korka? znajomi mi mowili ze silnik moze byc zajezdzony juz...

nie znam sie na mechanice, a to jest moj 1 samochod i chcial bym wiedziec na czym stoje

z gory thx

Edytowane przez mlody91
Opublikowano

Witam

Mam nadzieję, że masz płyn, a nie wodę w chłodnicy. Dziurawy korek się zdarza, tak jak i dziurawy zbiorniczek wyrównawczy. Obserwuj co się będzie działo, powinno być dobrze. Jak nadal się będzie gotował, to sorry, ale ktoś kiepsko ten silnik poskładał.

Zmień tytuł tematu na prawidłowy, bo go zamknę nim się obejrzysz :D

I proszę nie pytaj mnie jak masz go zmienić, tylko wykaż trochę inicjatywy, wszelkie regulaminy są na forum.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupo nowy korek, kosztuje parę zęta i oserwój co się dzieje. Jak nie bedzie problemów to tylko sięcieszyc.

No i zmień tytuł bo MOD ma dzisiaj zły humor :twisted: i zamyka jak leci, znaczy się to co jest niezgodne z regulaminem. I nie ma wybacz....

PZDR>

Opublikowano
korek nowy, na razie woda sie nie gotuje:), ale kolejny problem: ubywa woda w chlodnicy... wczoraj byla prawie pelna, przejechalemm ok. 100km i dzis rano patrze i jest mniejsz polowa, co to moze byc za przyczyna?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.