Skocz do zawartości

[e30] 320i 1990 - PROŚBA O OPINIĘ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jako do fanów marki i znawców modelu mam prośbę o opinię co do poniższego egzemplarza. Za parę dni go oglądam i chciałbym wiedzieć co o nim sądzicie. Wasze opinie pomogą zdecydowanie w mojej decyzji.

Zgodnie z ogłoszeniem

BMW E30 320i 1990r, 136KM, SPROWADZONE DO POLSKI W 2010.12.01 AUTO JEST W BARDZO DOBRYM STANIE NIE WYSTĘPUJĘ NA ŻADNYM ELEMENCIE RDZA.SAMOCHÓD MA W PERFEKCYJNYM STANIE SILNIK CHODZI NAPRAWDĘ ŁADNIE , DO TEGO ORYGINALNA SZPERA 25%. ZAWIESZENIE WYMIENIONE NA NOWE 2000KM TEMU JEST TO SPORTOWE ZAWIESZENIE MTS PRZÓD -80 TYL -60.

!100% BEZWYPADKOWA! Przebieg - oficjalna wersja 234.000km

WYPOSAŻENIE:

-Wspomaganie kierownicy

-Elektryczne lusterka

-Fotele SPORTSIZE stan idealny

-Lampy przód black hella

-Lampy tył mhw

-Gril przednie w połysku

-Dokładka ALPINY

-Alufelgi Azev 16x9 + opony 225/45 w bardzo dobrym stanie

-komputer OBC

-Przyciemnione szyby

-Szyberdach

-4 zagłówki

-SZPERA 25%!

-Kierownica MTECHNIC I

-Led pooświetlanie tablicy tył

-Roleta tylnej szyby

-Znaczek Alpiny przód tylko czarno biały

-Radio CD JVC

Zdjęcia poniżej

http://img21.imageshack.us/img21/8371/62134503.jpg

http://img543.imageshack.us/img543/1690/91015455.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/3079/98329280.jpg

http://img818.imageshack.us/img818/8138/87894254.jpg

Proszę o przesłanie opinii co na ten temat sądzicie.

Z góry dzięki.

Edytowane przez marunios
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, jest odpowiedni dzial na takie pytania.

Dzwine trochę że z zewnatrz ta wypicowany, a ranty drzwi, obrzeża są tak zasyfione że masakra. Martiw mnie pedał gazu co dziwnie wystaje łacznie z tym syfem to raczje bym obstawial ze auto jest po jakieś powodzi. Kierownica jest na dobre 300tyś km, przynajmnie ja mam prawie 310 i lepiej wygląda. Brak osłony chłodnicy od wentylator (powinna chyba być tak plastikowa), i tem plamu na wężach i wygłuszeniu maski sugerują żę coś się działo, i stosunkowo niedawno. Nie wiem co to jest za skrzynka na filtrze powietrza, ale chyba nie pamiątka po LPG. No i oczywiście krzywo spasawany zderzak. Tyle co widać, na moje słabe oko :twisted: Warta, musisz sam ocenić w czasie jazdy, bo ze zdjęc tego sie nie wywnioskuje. A ile sobie woła??

Opublikowano

Zgodnie z informacjami obecnego właściciela, ta e30tka gazu nie widziała. Rzeczywiście plamy na masce wskazują, że coś się działo, tym bardziej że chłodnica wygląda na wymienioną. Na ten pedał gazu też zwróciełm uwagę i trochę mnie martwi. Zgadzam się, że jeśli kierownica jest fabrycznie od nowości w tym egzemplarzu, to nie wygląda na 234tyś. km, a na więcej.

Cena wyjściowa była 7,2, po rozmowie tel. zeszła na "ostateczną" do 6,5tys.

W poniedziałek mam go obejrzeć i chce ją wziąć do jakiegoś warsztatu, żeby ją podnieść i zobaczyć od spodu. Czy powinieniem zwrócić na coś szczególną uwagą poza wyciekami z silnika, skrzyni i tylniego mostu?

Zgodnie ze wskazaniem KRISa, założyłem swój post w nieodpowiednim miejscu, więc proszę admina o przeniesienie postu do odpowiedniego działu. Z góry sorry za te niedopatrzenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, masz załączone na stałem powyżje dział "najczęście zadawane pytanie". Punkt 7 :jak kupwać BMW" na temat e30 jest kilkanaście stron wiec poczytaj, nikt tu nie bedzie pisał poraz 100 tego samego.

PZDR>

P.s. Cena jest już dość wysoka wiec przyglądaje sie jej dokłądnie.

Opublikowano
Mój post jest jedynie z prośbą o ocenę tego konkretnego egzmaplarza. Dzięki za wskazanie miejsca gdzie mogę poczytać o ogólnych elementach na które zwracać uwagę przy kupnie.
Opublikowano
pamiętam że M20B20 miało 129 KM skąd dodatkowe 7 ?? .I ten łączony wężyk przy serwie lub trójnik bo nie widać dokładnie ? W tym miejscu gazownicy łączą się do parownika podejrzane jak dla mnie, a nad lusterkiem wewnętrznym jest tzw komputer czyli wyswietlacz ?
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
Piszesz że jest komputer OBC a ja widzę zegarek i to analogowy , w miejscu zegarka był montowany OBC z funkcją temperatury zewnętrznej , zegarka i daty
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

Panowie i Panie,

Poniżej przytoczę opis mojej dzisiejszej sytuacji związanej z zakupem powyżej prezentowanej e30. W piątek potwierdziłem i umówiłem się na godz. 10 na obejrzenie bmw. Samochód stał w Zwoleniu pod Radomiem (~130km od Warszawy). W siadłem rano dojechałem godzina ok. 10.00 dzwonię przedstawiam się, informuję że jestem. Początkowo Sprzedający nie wiedział z kim rozmawia, wiec kilka słów wyjaśnień i słyszę, go nie ma i będzie za 1h, ale jak chcę to samochód stoi pod latarnią i mogę go obejrzeć. No ok, myślę zobaczę to za okaz. Chodzę szukam, jedna latarnia, druga e30tki nie ma. Po paru telefonach okazało się, że brat ją zabrał i będzie za 1,5h. No okej, objazd miasta, a raczej miejscowości, coś zjeść. Godzina 11.00 dostaje smsa, że bratu zejdzie się do 13. Więc dzwonię raz, drugi ,trzeci brak odzewu, pisze smsa, nic, dzwonię i kontakt się urwał. Nie czekając dłużej, spakowałem się i wróciłem do domu. Taka oto moja przygoda :)

Jeśli gdzieś się ponownie pojawi oferta sprzedaży tej e30, to przemyślcie wyjazd biorąc pod uwagę moją opowieść, bo sprzedający nie wart jest polecenia!