Skocz do zawartości

E39 530d nie wkreca sie na obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiele tematów przejrzałem ale odpowiedzi konkretnej nie znalazłem. Auto nie wkręca się powyżej 3500-4000obr. na postoju przy odpalonym silniku nie dymi obroty nie falują wszytko ładnie, auto przyspiesza bardzo ładnie do tych 3500obr. Wyczytałem że potrzebuje nowej pompy paliwa (podprogowej) zamówiłem przyszła wymieniłem nic nie pomogło. Zakupiłem dziś filtr paliwa jutro mam nadzieje że dojdzie wiec od razu założę . Ma ktoś może więcej opcji co to może być ?
Opublikowano
Wiele tematów przejrzałem ale odpowiedzi konkretnej nie znalazłem. Auto nie wkręca się powyżej 3500-4000obr. na postoju przy odpalonym silniku nie dymi obroty nie falują wszytko ładnie, auto przyspiesza bardzo ładnie do tych 3500obr. Wyczytałem że potrzebuje nowej pompy paliwa (podprogowej) zamówiłem przyszła wymieniłem nic nie pomogło. Zakupiłem dziś filtr paliwa jutro mam nadzieje że dojdzie wiec od razu założę . Ma ktoś może więcej opcji co to może być ?

Na poczatek proponuje pojechac na komputer i zobaczyc czy wszystko ok a nie wymieniac niepotrzebne i kosztowne czesci.

Opublikowano
To sprawdź jeszcze wężyki od podciśnieniowego sterowania turbiną. Jeśli przepuszczają ciśnienie, to turbina nie jest odpowiednio sterowana i dzieją się takie kwiatki.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Problem po części rozwiązany, wymiana filtra paliwa pomogła. Kilka dni temu podczas mocnego przyspieszania zauważyłem że auto przy 4tys przerwało na chwile po czym zaczęło dalej normalnie przyspieszać. Zdarzyło mi się to dziś raz jeszcze przy mocnym wciśnięciu gazu na trojce. Chodzi mi jedno po głowie, wcześniej miałem ponad polowe zbiornika paliwa było ok teraz gdy jest 1/4 przy takim przyspieszaniu wskazówka od zbiornika paliwa mocno spada zaświeca się czasem nawet rezerwa po czym zaraz wraca do normalnego poziomu. Czy mój problem może się skończyć z wymianą pompy paliwa z baku? (pompa progowa + filtr paliwa wymieniony tak dla przypomnienia) Dla uprzedzenia napisze że nie mam na obecną chwilę podłączenia auta pod kompa.