Skocz do zawartości

[E39] 530d Problemy po odblokowaniu WEBASTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem po doblokowaniu webasta Mianowice kiedy zalanczam opcje HEAT On panel klimatronika załancza sie na 4 sec i się wył. Mam mały BC Tam gdzie wgrywałem softa do odb. web. powiedzieli ze moze to byc wina pompki wody webasta. 2 sprawa to jak zloncze czas wł, sie webasto to pisze mi ze jest HEAT wł ale kiedy zbliża sie czas zalanczania aut. to HEAT zmienia sie na VENT. Dodam jescze ze Dogrzewanie silnika przez webasto wczesniej prawie nigdy sie nie zał. a teraz kiedy otwieram pilotem z centralnego drzwi (nawet ich nie otwieram) zalancza sie webasto) A nadodatek teraz kiedy jade i kiedy temperatura silnika wzrasta mam ciepełko w autku ale kiedy osiagnie swoja tem. to zaczyna mi leciec zimnie powietrze z klimatronika Czy ktos moze sie orientuje czego to moze byc wina Pozdro
Opublikowano

Miałem to samo jest to sterownik od webasta za każdym razem kiedy otwierałem drzwi włączał sie tylko wentylator od webasta chodził chwile i wyłączał sie. Kupiłem nowe webasto i teraz wszystko gra. Polecam przez zima naprawić bo będziesz miał problem ze by silnik złapała temperaturę. Te silniki 3 L maja wadę taka ze w zimę nie łapią temperatury i potrzebują webasta żeby silnik bym nagrzany. Ja miałem tak ze jak nie działało mi webasto to włożyłem karton w chłodnice wszystko pięknie ja stałem w korku i ogrzewanie miałem wyłączone jak włączyłem na MAX 32C to temperatura spadała do niebieskiego w ciągu 3 min przy mrozie - 15C a teraz może być -30C i wskazówkę mam w pionie bo webasto chodzi spalanie większe o 1 L.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
zakupilem inne webasto we wtorek bedzie zakladane to zobaczymy tylkoi ze kupilem cyfrowe a mialem chyba analogowe czy bedzie jakas różnica??
Opublikowano
witam webasto smiga az milo. mialem analogowe a kuoilem cyfrowe lecz w niczym to nie przeszkadza zapala sie samo aby dogrzac silnik oraz moge zapalic go tecznie oraz z timera wiec jak by ktos kupowal to spokojnie moze zakupic zamiast analofowego cyfrowe. a problem z porzednim web. to byl procesor w sterowniku :-D