Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie mam problem z pompą abs a mianowicie po diagnozie inpą mam błąd 15 error pump. Oczywiscie abc/asc nie działa.

Sterownik dziś odebrałem i diagnosta twierdzi że jest ok.Styki sterownika czyste czujniki nie pokazują błędów. Dodam że jest to sterownik nr 0 265 900 001 który lubi padać

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Rozwiązałeś już swój problem ??

Mi się pokazał ten sam błąd w Inpie i wszystko pozostałe pokazuje że jest ok i teraz nie wiem czy pompa do wymiany ??

Pozdrawiam

Opublikowano
Tak. Kupiłem pompe o takich samych nr i wszystko gra. Wiem ze sterownik o koncowce 001 jest awaryjny a u mnie padła pompa :D co za ironia :duh:
Opublikowano
Jakoś u mnie dziwna ta pompa od ABS - nie ma jej na allegro . Mam nr 0 265 223 002 - to jest nr pompy . No i nie ma takiej samej na allegro. Albo są z końcówką 01 albo 05. Z tym że ta 005 to są po lifcie i ona ma czujnik zamontowany z tyłu , z przodu jest sterownik. A w mojej właśnie nie ma tego czujnika z tyłu. I właśnie myślę czy mogę zamontować 005 z tym czujnikiem ale poprostu go nie podłączać ? Moja 002 wygląda identycznie jak ta 005 tylko właśnie ten czujnik je różni .
Opublikowano

Witam ponownie.

Mam też ten pechowy sterownik 001.

Sprawę dziś rozwiązałem, a dokładnie wczoraj. Chciałem wymontować sterownik ale nie chcąc poruszyłem jakieś kable i usłyszałem kliknięcie z pompy ABS. Idąc tym tokiem zobaczyłem kable brązowe idące do styku do nadwozia ( minus ) .

Są dwa takie plastiki w których są połączenia minusowe do nadwozia . Umiejscowione jest to między lampą a pompą ABS. No i w tej górnej kostce plastikowej nie był podłączony lewy ( najgrubszy ) kabel . Jest ich tam parę ale wszystkie są chude ten co był rozłączony był najgrubszy.

Są one połączone na szybko złączki więc może dlatego przy wjeździe w dziurę ten kabel odczepił się.

Wczoraj podłączyłem ten kabel ale dopiero dziś jak pojechałem autem te kontrolki zgasły i zaczęło wszystko znów działać . Po samym włączeniu silnika , bez jazdy, kontrolki nie zgasły mi.

Dziękuję za pomoc MarcinKrk