Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ładna sztuka :cool2: Dodaj więcej fotek, opisz coś więcej o aucie, historie poszukiwań, zakupu itd bo to zawsze się fajnie czyta :) Gratuluję zakupu :D
Opublikowano

Środek piękny tylko ta kierownica :twisted: - zmień na sportową i będzie :cool2:

Co do felg są to repliki i jak dla mnie nie pasują :wink:

I wymieniłbym lampy na BlackLine.

Po za tym wszystko mi już pasi :norty: :cool2:

Opublikowano

Historia

Koniecznie miała być 3 e90 330d z taką skórą i w tym kolorze

No ale że tego nie jest za dużo zwłaszcza w tym silniku to decyzja padła że może w końcu być 320d no i się znalazła ściągnięta w Świdnicy ( automat :? - ale cieszę się teraz że jest)była śliczna od razu zwaliła z nóg. No i zdecydowałem się na zakup. Wiedziałem o zamku w drzwiach kierowcy że padnięty. No to udałem się do Stado BMW na wymianę zamka, olei, filtrów i wypalenie DPF po podłączeniu do kompa okazało się że co śnie tak z suszarką (turbiną) była kombinowana już przez polaka prawdopodobnie sprzedawcę samochodu to trzeba było wymienić ale serwis jak rzucił cenę to :shock: tak się mi zrobiło. Wykonałem tel. do znajomego który robi sprężarki i powiedział cenę która była ceną samej robocizny w Stando (nie ma co ich winić turbiny są drogie niestety). Turbina była japońska teraz jest garrett i wywaliłem klapki przy okazji. Ostatnio w Stado zakończyłem tylko wypalanie DPF i aktywowałem światła do jazdy dziennej. Na wiosnę planuję ją troszkę wzmocnić a co dalej się okaże - mam ochotę na 135i coupe zobaczymy :lol:

Po rozkodowaniu winu sprawa ma się tak

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2005-04-16

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S200A DIESEL PARTICLE FILTER Filtr cząstek stałych

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S240A LEATHER STEERING WHEEL Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BFA LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE 154 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 154

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S4AEA ARMREST FRONT RETRACTABLE Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

S606A NAVIGATION SYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8SBA COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELEMATIC Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SCA COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELESERVICE Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

S4AGA INTERIOR STRIP TITAN. DULL Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

po czym rozpoznać czy są to repliki czy oryginały ?

Ori to tylko od m3 19" z innym ET niż "cywilne" e90. Tu masz 18" ze standardowym ET.

Opublikowano

Piękne Auto, fajna ruda tapicerka, szkoda też że nie masz dużej Navi. Co do Stando to chłopaki się cenią i mam już paru takich co przyjechali do mnie się diagnozować.

Napisz coś o planach co chcesz zrobić czy tylko program czy coś jeszcze ?

Opublikowano

po czym rozpoznać czy są to repliki czy oryginały ?

Ori to tylko od m3 19" z innym ET niż "cywilne" e90. Tu masz 18" ze standardowym ET.

Te felgi to 19 tył 255 przód 235 nie są oryginalne ale w m3 nie było we wszystkich takich oryginalnych 19 były też 17 zależy jak zamówisz.

Piękne Auto, fajna ruda tapicerka, szkoda też że nie masz dużej Navi. Co do Stando to chłopaki się cenią i mam już paru takich co przyjechali do mnie się diagnozować.

Chcę jakiś program i zdało by się żeby spolszczyć nawigację ale nie wiem czy jest taka możliwość. Z roboty to tylko to. To diesel nie będę nim fruwał mam na myśli za jakiś czas drugą furę tylko się zastanawiam czy 135i czy 335i silnik bi turbo i od razu wzmocnić do 370ps. Ale czas pokaże. :mrgreen:

Muszę zdiagnozować ją już nie wiem co jej jest temperatura się podniosła pali super. :mad2:

ps. Jeśli można namiar na ciebie w sumie Stando drogie jest.

Opublikowano

Te felgi to 19 tył 255 przód 235 nie są oryginalne ale w m3 nie było we wszystkich takich oryginalnych 19 były też 17 zależy jak zamówisz.

Ładna e90, prawie jak moje e91 ale prawie :wink: a prawie jak w reklamie robi czasem dużą różnicę :norty:

Po VINie widzę że ta skórzna tapicerka to była gdzieś robiona przez poprzedniego właściciela albo wrzucił takie foteliki z innej trójeczki :wink: bo normalnie to foteliki niby były w zwykłej tapicerce. Szkoda, że automat i diesel z DPFem :mad2: Z zewnątrz jak dorzucisz M-paka i zmienisz lampy na Blackline bedzie :cool2: Ogólnie autko mnie się podoba. Oby to tylko nie był jakiś szczep bo w Polsce ci u nas dostatek takich składaków.

A co do 17calowych felg w M3 e90/92 to pierwsze słyszę :lol: 19 to standard.