Skocz do zawartości

BMW 545I V8 Engine oil pressure too low

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stan oleju na bagnecie sprawdzałes?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

1.Tutaj masz podobny przypadek viewtopic.php?f=73&t=165703&hilit=pressure - poczytaj.

2.Jak to się stało raz czy dwa i mu minęło to jest duże prawdopodobieństwo że się cos komputerkowi pogibało bo miałem przez 2,5 roku użytkowania swojego:

-dwa lata temu umarł na ~10min. I-Drive po czym ożył i chodzi do dzisiaj idealnie. :shock:

-alarm RPA - a ciśnienie w kołach idealne. :shock:

-alarm Engine oil pressure ..... - a stan oleju idealny. :shock:

-alarm domykania szyby kierowcy - szyba chodzi idealnie. :shock:

-alarm DD - zapaliło się to dwa razy i na razie jest ok. (choć to świeża sprawa i zobaczymy co będzie dalej :duh: )

Kiedyś bodajże kolega *Prezioso* pisał o kapryszeniu Bmw niczym Alfy Romeo tak się składa że mam już dziewięć lat (od nowości) AR 156 i przez ten czas tylko raz (ze cztery lata temu) zapalił się check silnika i zgasł po ~3min.(pewnie nasze cudowne paliwo). Przy e60 to z AR mam „święty spokój”!!! :wink: :wink: :wink:

Opublikowano

Kiedyś bodajże kolega *Prezioso* pisał o kapryszeniu Bmw niczym Alfy Romeo tak się składa że mam już dziewięć lat (od nowości) AR 156 i przez ten czas tylko raz (ze cztery lata temu) zapalił się check silnika i zgasł po ~3min.(pewnie nasze cudowne paliwo). Przy e60 to z AR mam „święty spokój”!!! :wink: :wink: :wink:

Zgadzam się - dobrze prawisz i pamiętasz :) to ja to pisałem. Ale powiem ci więcej - niedawno poznałem człowieka z podobną analogią jak u Ciebie. Kupił roczne 520d (3-4 lata temu) i w tym samym czasie nabył żonie nówkę AR 159 JTD. Stwierdził, że zdecydowanie więcej niespodzianek sprawiło mu BMW (w tym powroty na lawecie) aniżeli AR które wita w serwisie tylko na wymiany eksploatacyjne. Nawet w tym roku do Chorwacji pojechali AR z obaw że jak się coś przytrafi po drodze to koszty naprawy BMW a AR są zgoła różne ;)

-u mnie domykanie szyby pasażera ;) alarmuje gdy działa poprawnie

-do RPA i komunikatów co jakiś czas już przywykłem

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Zgadzam się - dobrze prawisz i pamiętasz :) to ja to pisałem. Ale powiem ci więcej - niedawno poznałem człowieka z podobną analogią jak u Ciebie. Kupił roczne 520d (3-4 lata temu) i w tym samym czasie nabył żonie nówkę AR 159 JTD. Stwierdził, że zdecydowanie więcej niespodzianek sprawiło mu BMW (w tym powroty na lawecie) aniżeli AR które wita w serwisie tylko na wymiany eksploatacyjne. Nawet w tym roku do Chorwacji pojechali AR z obaw że jak się coś przytrafi po drodze to koszty naprawy BMW a AR są zgoła różne ;)

-u mnie domykanie szyby pasażera ;) alarmuje gdy działa poprawnie

-do RPA i komunikatów co jakiś czas już przywykłem

Bo AR 159 JTD to bardzo fajne auto, dobre silniki, jestem zdania, że mniej problematyczne niż te cholerne BMW, auto Świetnie wygląda. Gdyby było tylko troche więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie to juz byłoby na moim celowniku jako następne auto.

P.S. Do Chorwacji w tym roku tez musialem jechac Meganką bo balem się o problem z przybywaniem oleju w moim aucie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv