Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem w;lascicielem bmw X3 E83 2004 rok 3.0d autpomat. Pojawil sie problem z utrzymaniem temperatury , prejechalem ponad 200 km i zobaczylem ze wskazowka temperatury opada do niebieskiego pola. Stojac w korku temperatura sie podnosi do odpowiedniej wartosci, znowu jadac z predkoscia 120 km ( mniej wiecej) znowu sytuacjaq sie powtarza, w c zasie jazdy wartopsc temperatury podnosi sie gdy np jade pod gore czy na wyzszych obrotach.. Czy problem moze byc z termostatem? jesli tak to jaki termostat mam kupic? prosilbym o rade.
Opublikowano
Miałem podobną sytuację z tym termostatem koszt wymiany, nie pamiętam część raczej nie jest droga, ale z tego co pamietam to wymieniłem dwa, teraz jak odpalam samochód to wskazówka nie idzie szybko do góry i wieje zimnym powietrzem jak troche pojeżdże to wszystko jest ok powoli mnie to denerwuje że nie nagrzewa sie szybciej. Może znowu mi sie psuje ach ta i X3 pozdrawiam.
Opublikowano

oczywiście może to być problem z termostatem, jaki termostat masz kupić? sprawdź sobie na realoem lub w aso, koszt to ok200 zł to chyba nie wielka kwota, po wymianie powinno się poprawić, w aktualnych temperaturach nie powinno mieć miejsca takie zachowanie wskaźnika temp.

nie zwlekał bym z wymianą, kosztuje cie to większą ilośc spalanego paliwa i większe zużycie silnika