Skocz do zawartości

318 TDS Przerywa Podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam:) , w moim bmw zaistniał problem przy jeździe 140+ zaczęło przerywać co się dzieje już opisuje gdy podczas jazdy 140 spada moc tak jakby gaz mi odcinało popuszczę pedał gazu i dodam i dojedzie z czasem 150, a czasem do 160 i cały czas to samo muszę opuścić gaz do końca i znów mogę depnąć i znów ten sam kłopot.... a drugi problem mój to taki nie wiem czy to samo np. chcę wyrwać szybko z miejsca mówiąc z piskami opon np wcisnąć gaz a on dojdzie do 4-5 tys obrotów już gdy ruszę silnik opada z mocy i zdycha jakby miał zaraz zgasnąć i puszcza w tym momencie straszny dym biały jagby niebieski gdy wrzuce na luz dodam kilka razy gazu silnik wraca do normalniej pracy a moja prędkość max wynosi 150, silnik pali idealnie zimny ciepły nie kopci podczas jady i przy odpalaniu. Znajomy ma audi 80 b4 1.6 td gdy jechał zamną i depną to mnie leciutko wzioł jak ja jechałem 110 a mi strasznie długo zajmowało to bujanie w porównaniu z filmikami na YouTube. posiadam audi 1.9 tdi zdaje sie zrywniejsze od tej bmw. Co morze dolegać znajomy mówił przepływomierz pod kompem byłem nie wykazano błędów.
Opublikowano
hmm a z tym drugim problemem z raptownym ruszaniem znaczy to że gdy go przykatuje na obrotach to spada moc i jagby mial zara zgasnąc i puszcza dymek biały z niebieskim cos takiego, to tez wina przepływomierza?? jutro sprawdze co z tym przepływomierzem i napisze:)
Opublikowano

biało niebieski dym może być oznaką wydmuchanej uszczelki pod głowicą lub uszczelki zaworów. robiłeś to ?? jak tak to czy dawałeś głowice do planowania??

a co do spadków mocy to sprawdz filtr powietrza. może być zasyfiony i to może być przyczyna

kiedyś gdzies słyszałem ze może to być też przyczyną czujnika temperatury silnika ale co do tego nie jestem pewien. zacznij od filtra:) pare minut i będziesz wiedział czy to to . jak nie to będziemy szukac innej przyczyny:) miłego :)

Opublikowano
a gdzie sie znajduje ten przepływomierz? mozecie jakies zdjecie pokazać jak to wyglada mam taki sam problem i tez to sprzawdze. A masz problemy z odpalaniem na zimnym silniku? ja mam i jak odpale bardzo sie dusi..;/
Opublikowano
Sorki dzis Czasu nie miałem sprawdzić tego, ale umnie były problemy z odpalaniem silnika jak postoi noc, oto chodziło ze ropa cofała sie do baku zamontowałem taki zaworek aby nie wracała i przewód zbrojony i pali jak nigdy, jak nie wiesz gdzie takie cos wstawić gdzieś kilka cm za filtrem ropy wstaw i reszta kabla do pompy ciężki dostęp i daj 2 podkładki miedziane i będzie palić:) Koszt Takiego Zaworka Około 20 zł 8 mm rozmiar wężyka.