Skocz do zawartości

[e34] 535 tds ucieka prąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;] problem znany nie od dziś - na postoju znika prąd (i nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi).

No wiec tak - aku sprawdziłem, niby jest ok, odłączałem różne odbiorniki prądu i dalej nic. Ba nawet elektryk przyczyny nie znalazł..... stwierdził że jak owy cud ze znikającym prądem się stanie to może wtedy...No więc szukam sam i potrzebuje info:

Na których bezpiecznikach podczas postoju jest prąd w "zdrowym" autku ?

Wielce by mi to pomogło w poszukiwaniach.. może gdzieś zwarcie mam albo cuś......Tak więc ostatnio podejrzenie padło na klimę i słynnego jeża ;] Czekam na info, z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Witam. Przeczytaj DOKŁADNIE post i opis jak się mierzy pobór prądu. Spróbuj sam, fajna zabawa:). Twój elektryk powinien mieć tą wiedzę w jednym paluszku i nie wiem czemu nic z tym nie zrobił :duh:

Na odległość nikt nie zdiagnozuje co ci zżera prąd.

Przyczyn rozładowania akumulatora w aucie może być tyle ile jest urządzeń elektrycznych.

Oczywiście sprawdź też ładowanie. Też jest tam ładnie opisane.

Miałem przypadek że mierzenie poboru prądu wykazało że wszystko jest ok a winowajcą okazał się rozrusznik - brak tulejek.

Link do postu. Miłej zabawy:) viewtopic.php?f=67&t=166150

Opublikowano

Cześć.

Zrób tak jak napisał brodi-zwarcie. Nie wiem jakiego masz elektryka, ale najlepiej zrób to sam. Miła i przyjemna jest to robota :D Miernik kupisz już chyba od 20zł, nic lepszego do tego nie potrzeba. Ja miałem podobny problem, elektryk nic nie znalazł,a byłem u niego 3 razy! Stwierdził nawet, że to pewnie wina akumulatora bo pewnie czasami robi zwarcie. Poczytałem forum, kupiłem miernik i w ciągu 10 minut znalazłem winowajcę, w ciągu następnych 20 minut wszystko było sprawne. Akumulator do dzisiaj działa perfekcyjnie. Posprawdzaj wszystko sam a podejrzewam, że znajdziesz pożeracza prądu, zaoszczędzisz kasę i będziesz miał satysfakcję z dobrze wykonanej roboty :D

Powodzenia.

Opublikowano
No więc sposób podany wyżej już przerobiłem wyszło,że obwód ogrzewania ;(, ale dzisiaj zauważyłem że po nocnym postoju mam ciepły plastik nad sterowaniem ogrzewania (koło śruby do ładowania aku/nad puszką bezpieczników) i coś tam co jakiś czas puka - czyżby elektrozawór jakiś??? /oczywiście silnik był zimny, nie palony/ Sprawdziłem ładowanie aku - ok. 13,7 V