Skocz do zawartości

320d Alternator - Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W czwartek wracając z pracy zamigała kontrolka akumulatora. W piątek też kilka razy zamigało więc zadzwoniłem do mechanika. Stwierdził, że pewnie regulator napięcia w alternatorze. Dzisiaj dojechałem do warsztatu i już po drodze czułem zapach spalenizny. Po rozebraniu alternatora okazało się, że jest do wymiany lub "kompleksowej" naprawy. Zastanawiam się nad zakupem alternatora. U mojego mechanika to koszt 550zł za regenerowany wg mnie to trochę dużo skoro na allegro są nowe po max 600zł. Ma ktoś może dostęp do dobrych alternatorów w dobrych cenach?

Opublikowano
a nie mozesz zregenerowac swojego?? ja zaplacilem 120zl za lozyska, czyszczenie, regulator napiecia, szczotki weglowe i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
Opublikowano
Dowiadywałem się w kilku miejscach w Poznaniu i okolicach no i niestety wszędzie ceny podobne - bliskie 500-600 zł za regeneracje. W sumie auto jest mi pilnie potrzebne i musiałem przyklepać jedną z ofert. Mój obecny alternator podobno jest na tyle popalony, że nie nadaje się do naprawy, a jeśli już to będzie ona kosztować tyle co zakup regenerowanego.