Skocz do zawartości

318i zaślepienie pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
właściwie to tamtędy woda ucieka...dostać tamtędy by się nie dostałą, zaślepiłem wąż nr 7 i jak na razie jest ok, a i jeszcze zauważyłem ze jak silnik pracuje to w wężu 7 tak jak by była woda???(małe ilości) na postoju te zjawisko juz nie występuje :)
Opublikowano

Wywaliłem całe to ustrojstwo - silnik przynajmniej wygląda tak jak powinien. Z rana nie masz ksywy ZELMER. Należy pozostawić podłączony zawór sterujący co by błąd nie wyskoczył. Zaślepić otwór na kolektorze wylotowym. Od 10000km brak jakichkolwiek oznak nieprawidłowej pracy silnika. Co do Twojego problemu - nie trzyma zawór pneumatyczny i woda w oparach spalin się dostaje do tego węża i się skrapla. Pomaga wymiana zaworu tylko ciekawe jaka jest jego cena :) No i owa woda na pewno nie pozostała bez wpływu na silnik elektryczny pompy - pewno też jest do wymiany

Pozdrawiam.

http://img705.imageshack.us/img705/4237/m43ql.jpg[/img]