Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM!!!!

Niedawno kupilem swoje pierwsze BMW( 525 TDS) i chcialbym założyć do niego alarm ze sterowaniem centralka wiec zadzwonilem do elektryka ktory od czasu do czasu zakłada alarmy a ten powiedzial mi ze oprocz zakupionego alarmu musze miec jakis adapter ktory zakłada się do BMW i zdaje sie Mercedesa żeby to działało wedlug niego koszt czegoś takiego to ok.100 zł. CZY TO PRAWDA ??

z góry dzięki za odpowiedż

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Siema ... wiesz co moge sie mylić ale wydaje mi sie że elektrykowi chodzilo o modul zmiany polaryzacji napięcie z "-" na "+" bo centralny zamek w BMW jest sterowany "plusami" a nie "minusami" tak jak w większości aut .... masz 2 wyjścia z sytuacji ... albo kupić od razu alarm który ma od razu sterowanie "plusami" koszto okolo 150-200 zł (np: EXUS) lub obojętnie jaki alarm który ma sterowanie tylko "minusami" i zrobić to albo modułem o którym chyba Ci powiedzial elektryk ale koszt okolo 35 zł albo zwykłymi przekaźnikami ..... pozdrooo